Muzeul copiilor din Cluj sau locul unde toate obiectele nu doar ca pot fi atinse, ci ii ajuta pe cei mici sa descopere lumea

Muzeul copiilor din Cluj sau locul unde toate obiectele nu doar ca pot fi atinse, ci ii ajuta pe cei mici sa descopere lumea

Muzeul copiilor de langa Cluj e un altfel de loc de joaca creat cu multa pasiune si entuziasm, nu doar cu bani europeni. Isi aminteau cu nostalgie de locurile de joaca din SUA, de cat de incantati erau copiii de acele locuri si de ceea ce descopeau acolo. Muzeul are 800 de metri patrati in interior, iar afara o curte generoasa de 5.000/6.000 de metri patrati care a fost si data in folosire in vara asta.

acum 75 luni (11 Sep 2016)

Muzeul copiilor de langa Cluj e un altfel de loc de joaca creat cu multa pasiune si entuziasm, nu doar cu bani europeni. E spatiul unde copilaria se intalneste cu scoala si distractia, unde cei mici pot explora in voie lumea, iar cei mari le devin pe loc camarazi de joc. Cand am intrat inauntru si am vazut ca e opusul unui muzeu, ca esti incurajat sa atingi tot ce e acolo si sa interactionezi cu jucariile. Si mergeam de fiecare data cu placere, cu prietenii de familie.

De cativa ani au revenit acasa, la Cluj, si li se parea ciudat ca nu exista muzee ale copiilor in Romania. Isi aminteau cu nostalgie de locurile de joaca din SUA, de cat de incantati erau copiii de acele locuri si de ceea ce descopeau acolo. Si s-au apucat sa creeze un astfel de loc la ei acasa.

Impreuna cu alti oameni de bine - Ioana Sbarcea de la Fundatia Doctrina, Mihaela Tamas (unul dintre cei ce au scris proiectul), Alida Cunneen - au scris un proiect cu fonduri europene al carui titular este municipiul Sebes. Au cautat acel loc care sa fie potrivit pentru planurile lor si l-au gasit la iesire din Cluj, unde era un fost depozit de flori (foto mai jos, credit foto: Facebook/Exploratoriu).

Apoi au comandat din Romania tot felul de jucarii menite sa puna la incercare logica, indemanarea si alte abilitati ale celor mici. "Multe exponate au fost concepute ca o familie sa-si poata aduce toti copii, indiferent de varsta", subliniaza Mircea Rusu, tata a doi baieti, cu al treilea pe drum.

Impreuna cu sotia si cumnata sa si-a propus ca Muzeul copiilor sa fie perceput ca un spatiu unde si parinti sa poata experimenta anumite jocuri, doar e spatiu destul de explorare. Muzeul are 800 de metri patrati in interior, iar afara o curte generoasa de 5.000/6.000 de metri patrati care a fost si data in folosire in vara asta. "Ne-am bucurat de sprijinul multor oameni sufletisti care ne-au inteles si la bani, ne-au astep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro