Mutii din Parlament. Cum explica alesii faptul ca au vorbit doar la juramant: "Nu am avut ce spune. A vorbit cine a trebuit, cu sprijinul meu"

Mutii din Parlament. Cum explica alesii faptul ca au vorbit doar la juramant:

Din cei 387 de deputati ramasi in Camera Deputatilor, 92 nu au luat cuvantul in plen nici macar o data in acest an, iar 44 au urcat a tribuna Parlamentului doar pentru a jura credinta fata de tara si popor, intr-o sedinta solemna organizata special la fiecare inceput de Legislatura, fapt fara de care nu le puteau fi validate mandatele de parlamentar. "Nu am avut ce spune" "Adevarul" a incercat sa afle motivele pentru care zeci de parlamentari nu au putut fi vazuti nici macar o data la tribuna Parlamentului pentru a exprima o opinie politica, un punct de vedere privind multele proiecte de lege dezbatute sau un drept la replica, in cei trei ani de la preluarea mandatului. Intrebat cum a reusit sa se exprime de atat de multe ori in Parlament, avand in vedere ca nu este nici macar lider de grup, iar alti colegi de-ai sai nu au considerat necesar sa intervina niciodata, Oprea a aratat ca tine de interesul fiecarui ales.

acum 104 luni (9 Aug 2015)

Din cei 387 de deputati ramasi in Camera Deputatilor, 92 nu au luat cuvantul in plen nici macar o data in acest an, iar 44 au urcat a tribuna Parlamentului doar pentru a jura credinta fata de tara si popor, intr-o sedinta solemna organizata special la fiecare inceput de Legislatura, fapt fara de care nu le puteau fi validate mandatele de parlamentar.

Printre cei de mai sus se regasesc si nume mai sonore, precum Sebastian Ghita, prietenul premierului Victor Ponta, Madalin Voicu, prezent intotdeauna in cladirea Parlamentului, dar foarte rar la sedintele de plen, Cristian Rizea, candidatul PSD pentru Primaria Sectorului 5, Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, cunoscut pentru initiativele sale de amputare a Codului Penal, sau Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, dar cei mai multi sunt necunoscuti chiar si pentru jurnalistii acreditati pe Parlament. Vlad Marcoci (PSD), Roxana Anusca (PNL), Ioan Axente (PSD), Valentin Busuioc (PSD), Mircea Cazan (PNL), Eugen Chebac (UNPR), Dan Ciocan (PSD), Ileana Dumitrache (PSD), Marian Enache (UNPR), Constantin Enea (PSD), Vasile Iliuta (PNL), Constantin Mazilu (UNPR) si Constantin Vizitiu sunt printre cei care care nu au vorbit deloc dupa depunerea juramantului, in decembrie 2012.

"Nu am avut ce spune"

"Adevarul" a incercat sa afle motivele pentru care zeci de parlamentari nu au putut fi vazuti nici macar o data la tribuna Parlamentului pentru a exprima o opinie politica, un punct de vedere privind multele proiecte de lege dezbatute sau un drept la replica, in cei trei ani de la preluarea mandatului. "Am depus declaratii in scris, spre deosebire de colegii mei care au citit declaratiile politice de la tribuna. In plus, eu fac parte din Comisia IT, o comisie mai putin vizibila decat Comisia Juridica sau Comisia de buget", a incercat sa se scuze deputatul PNL, Mircea Cazan.

Intrebat de ce nu a simtit nevoia sa intervina in cazul unor proiecte de leg... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro