Musulman din Dobrogea, scrisoare catre Basescu: "Cu ce am gresit de ne besteliti atata? Istoria e de partea noastra, dovediti-ne cu acte ca suntem teroristi!"

Musulman din Dobrogea, scrisoare catre Basescu:

Folosind expresii precum "Muftiule, ciocul mic!", Basescu spusese, in postarea sa de joi seara de pe Facebook, de ce n-ar avea voie comunitatea musulmana sa construiasca o mare moschee la Bucuresti. Basescu, prietenul declarat al musulmanilor pe vremea cand era presedinte Traian Basescu s-a transformat intr-un adversar al comunitatii autohtone de musulmani, care intentioneaza, prin Muftiatul Cultului Musulman din Romania, sa ridice la Bucuresti un centru spiritual care sa cuprinda o mare moschee, o biblioteca, doua sali de curs pentru scoala de weekend a copiilor musulmanilor si o cantina sociala pentru nevoiasi indiferent de religie. Cina de Iftar, 5 octombrie 2007, discursul de atunci al lui Traian Basescu - "Sunt sute de ani de cand comunitatea musulmana traieste pe pamant romanesc, parte a natiunii romane, parte a culturii romane, parte a respectului pe care romanii l-au avut fata de musulmani si musulmanii fata de romani. Credem, in conditiile in care Romania este deschisa accesului cetatenilor din state musulmane, ca exemplul pe care il gasesc aici va fi respectat, va fi acceptat si toti vom reusi sa ne respectam reciproc, sa ne respectam cultura, sa ne respectam obiceiurile si, cel mai mult, sa ne respectam pacea pentru ca dorinta de liniste, de pace, de securitate a musulmanilor stabiliti in Romania de multa vreme si a romanilor a fost, pana la urma, cheia succesului convietuirii noastre. Centrul musulman, locas de invatatura, nu de propaganda fundamentalista Prezentat in premiera de "Adevarul", centrul social-religios al Muftiatului Cultului Musulman din Romania va fi ridicat in termen de 3 ani pe un teren de 11.000 metri patrati, situat langa Romexpo, atribuit de Guvern la finele lunii mai. Pe terenul aflat pe Bulevardul Expozitiei din Bucuresti, cu o valoare de inventar de 17,2 milioane lei, Muftiatul va ridica un centru spiritual grandios, care sa cuprinda o mare moschee, o biblioteca, sali de curs pentru doua clase de copii si o cantina sociala pentru nevoiasi de orice religie. Traian si Maria Basescu au acasa la Constanta fini de cununie un cuplu de tatari, cu care sunt prieteni de familie de ani buni: Perodin si Narciz Amza. Detaliile unui proiect urias, fara "propaganda fundamentalista" Fascinanta istorie a turcilor si tatarilor din Romania: de la stapanii Dobrogei otomane la supusii unei tari ortodoxe Muftiul Iusuf Murat, liderul musulmanilor din tara noastra: "Inainte de toate sunt roman" Iusuf Murat, muftiul Cultului Musulman din Romania: "Sunt fiu de cioban din Poarta Alba si pastor al comunitatii mele.

acum 108 luni (10 Jul 2015)

Folosind expresii precum "Muftiule, ciocul mic!", Basescu spusese, in postarea sa de joi seara de pe Facebook, de ce n-ar avea voie comunitatea musulmana sa construiasca o mare moschee la Bucuresti.

Vorbele aruncate de fostul sef de stat l-au revoltat pe unul dintre musulmanii care traiesc in Romania.

Indignat de vorbele fostului presedinte, imamul a raspuns tot pe Facebook dojenindu-l pentru lipsa de respect aratata intregii comunitati de musulmani. Iata reactia imamului Selcin Ali, in varsta de 37 ani, din asezarea dobrogeana Independenta:

"Domnule fost presedinte sau domnule Traian Basescu, cu tot respectul pe care vi-l port, sunteti dobrogean, ca mine, ca marea majoritate a turcilor si tatarilor din Dobrogea. Este o expresie in materie de drept - prezumtia de nevinovatie. Noi, comunitatea turco-tatara din Romania, sau din Dobrogea, suntem de sute de ani pe aceste meleaguri, in aceasta tara frumoasa, Romania. Aceasta tara care ne-a acordat toate drepturile si facilitatile de care am avut nevoie si pt asta multumim statului si poporului roman.

Noi intotdeauna ne-am considerat si suntem cetateni romani, care, inainte de toate, ne ghidam si respectam Constitutia Romaniei. V-ati intalnit de atatea ori cu el, la Iftar (cina de Ramadan) sau cu alte ocazii, daca nu va placea de fata lui sau de el, puteati sa-l refuzati... Muftiul, asa cum il vedeti dv sau cum il priviti dvs, cu ajutorul ambasadelor, in special ambasada turca, cu ajutorul oamenilor de afaceri turci, a reabilitat moschei in Romania, a ridicat lacase noi de cult, a construit minarete aproape la toate geamiile. Va mentionez faptul ca avem 70 lacase de cult si peste 50 au fost reabilitate. O sa spuneti birocratie, parlamentari, ca de obicei, dar va spun, daca doreati cu adevarat, daca doreati din tot sufletul, si prin furtuna ati fi trecut, asta sa folosesc o expresie de marinar, caci doar ati fost comandant de vas, sunteti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro