Mustele transmit mai multe bacterii periculoase decat se credea. Printre ele se numara Salmonella si E-coli

Mustele transmit mai multe bacterii periculoase decat se credea. Printre ele se numara Salmonella si E-coli

Cercetatori de la Colegiul Eberly de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au descoperit ca o musca banala poate transmite bacterii periculoase precum Salmonella, E-coli si chiar Helicobacter pylori - bacteria care provoaca ulcerul stomacal. Picioarele si aripile, colonii de bacterii Cele mai multe astfel de bacteria sunt preluate de multe de pe materiile fecale si materii aflate in descompunere unde isi depun ouale.

acum 70 luni (26 Nov 2017)

Cercetatori de la Colegiul Eberly de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au descoperit ca o musca banala poate transmite bacterii periculoase precum Salmonella, E-coli si chiar Helicobacter pylori - bacteria care provoaca ulcerul stomacal. Oamenii de stiinta au atras atentia ca de cele mai multe ori edilii trateaza su superficialitate aceasta problema de sanatate publica si a recomandat oamenilor sa nu consume alimente in parcurile publice.

"Oamenii cunosteau cate ceva despre agentii patogeni transmisi de muste, insa nu aveau nicio idee cu privire la masura in care se intampla acest lucru si la modul in care acestia sunt transferati", a explicat doctor Donald Bryant, profesor de biotehnologie, unul dintre autorii studiului. "Suntem de parere ca aceste concluzii demonstreaza un mecanism de transmitere a agentilor patogeni care a fost ignorat de responsabilii din domeniul sanatatii publice", a atras acesta atentia.

Analizand microbii existenti pe corpul mustelor domestice, precum si din specia Chrysomya megacephala, cercetatorii au descoperit ca prima poarta peste 350 de bacteria, iar a doua este capabila sa transmit peste 300 de bacterii, mare parte a acestora putand fi transferate omului de ambele specii.

Picioarele si aripile, colonii de bacterii

Cele mai multe astfel de bacteria sunt preluate de multe de pe materiile fecale si materii aflate in descompunere unde isi depun ouale. se poate spune, asadar, ca bacteriile se folosesc de muste pe post de navete", a explicat, la randul sau, doctorul Stephan Schuster, director de cercetare la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore.

Oamenii de stiinta au scos in evidenta si un posibil rol pozitiv a acestor insect si anume acela de "drone vii" trimise in cautare de microbi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro