Musacaua, istoria unui preparat indragit de multe popoare

Musacaua, istoria unui preparat indragit de multe popoare

Musacaua este o mancare preparata din carne tocata si felii de vinete, asezate in straturi alternative, acoperite cu un strat gros de sos bechamel, care este coapta in cuptor si astfel devine crocanta si rumenita frumos.

acum 70 luni (17 Jul 2017)

Musacaua este o mancare preparata din carne tocata si felii de vinete, asezate in straturi alternative, acoperite cu un strat gros de sos bechamel, care este coapta in cuptor si astfel devine crocanta si rumenita frumos.

In zilele noastre, musacaua este probabil cea mai cunoscuta dintre toate mancarurile grecesti, dar versiunea grecilor nu este structurata pe straturi si nu include carnea tocata, asa cum stiu si romanii reteta.

Nimeni nu stie cu exactitate care sunt originile musacalei, desi se crede ca arabii au introdus aceasta mancare cand au adus vinetele in zona. Cercetarile ii indruma pe oamenii pasionati de gastronomie catre o carte de bucate medievala araba, in care un istoric culinar a gasit o reteta a unui stramos al musacalei, legata de termenul "musakhkhan", o mancare din Levant care ar fi, de fapt, o varianta de musaca.

Pe de alta parte, turcii au publicat si ei o carte de bucate, in 1862, unde poate fi gasita prima reteta de musaca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro