Musaca de orez cu urzici si sos de rosii. Cum se face o mancare satioasa de sezon

Musaca de orez cu urzici si sos de rosii. Cum se face o mancare satioasa de sezon

Urzicile se strecoara, se toaca la cutit pe un fund de lemn, si se amesteca intr-un castron cu trei linguri de ulei de masline, trei linguri de bulion, o mana de ciupercute din conserva, fasii de gogosar marinat si o mana de fulgi de porumb, se potriveste gustul din sare si piper, adaugand si putin coriandru pisat.

acum 63 luni (20 May 2017)

Preferatele lui Uica Mihai sunt urzicile si nu exista an sa nu plece la cules, pe camp, pentru ca mai apoi sa le transforme in diferite si gustoase feluri de mancare. Ne recomanda insa muscaua de orez cu urzici, pe care, daca o gatiti dupa indicatile de mai jos, o sa o indragiti de la prima lingura.

Fierbe douazeci de minute un sfert de kilogram de orez cu bob rotund in apa cu sare, lasa-l la umflat un sfert de ceas, apoi limpezeste-l cu apa rece ca sa scapi de excesul de amidon.

Urzicile se strecoara, se toaca la cutit pe un fund de lemn, si se amesteca intr-un castron cu trei linguri de ulei de masline, trei linguri de bulion, o mana de ciupercute din conserva, fasii de gogosar marinat si o mana de fulgi de porumb, se potriveste gustul din sare si piper, adaugand si putin coriandru pisat.

Separat pregatim un sos de rosii clasic care se serveste alaturi de musacaua taiata in patrate si servita pe farfurii fierbinti avand alaturi si o salata de ceapa verde cu ridichi timpurii" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro