Multumesc pentru flori, dar vreau respect!
> Florile nu pot sterge umilinta, jignirea, frica, marginalizarea cu care un numar mare de femei se confrunta in viata de zi cu zi. Florile nu pot compensa greutatile cotidiene, munca neplatita in gospodarie, orele nedormite si lipsa de apreciere pentru femei, blamate cand nu sunt gospodine adevarate, sotii care se sacrifica sau mame exemplare. Aceste cuvinte nu trebuie sa mai aiba puterea de a crea teritorii de separare intre femei bune si femei rele, intre femei "cuminti" si femei "usoare".
>
Florile nu pot sterge umilinta, jignirea, frica, marginalizarea cu care un numar mare de femei se confrunta in viata de zi cu zi. Atunci cand li se cere sa nu iasa din cuvantul acelor barbati pentru care "impreuna" inseamna o continua lupta pentru impunerea puterii.
Florile nu pot compensa greutatile cotidiene, munca neplatita in gospodarie, orele nedormite si lipsa de apreciere pentru femei, blamate cand nu sunt gospodine adevarate, sotii care se sacrifica sau mame exemplare. Normalizarea violentei naste frica si oprimare, intr-o societate in care traditia violentei e rupta din rai si in care mass-media face rating din agresivitate. Aceste cuvinte nu trebuie sa mai aiba puterea de a crea teritorii de separare intre femei bune si femei rele, intre femei "cuminti" si femei "usoare".
Florile nu pot scuza incadrarea in tipare si clisee care jignesc, in stereotipuri simpliste care transforma corpul femeii intr-un abtibild sexy sau diform, intr-un modelaj supus presiunii dietei, accesorizarii, barbie-zarii.
Florile nu pot anula discriminarea cu care femeile se confrunta la toate nivelurile si in toate structurile decizionale din societate. Corpurile femeilor sunt captive in ideologii, politici de stat represive (exista voci politice care au sustinut nestingherite sterilizarea femeilor rome si a femeilor sarace) si discursuri religioase care pledeaza pentru interzicerea avortului. Coalitia pentru Familie si Marsurile pentru Viata sunt exemple de actiuni impotriva dreptului femeilor de a alege.
Florile nu pot reduce presiunea sociala a casatoriei si a maternitatii. Dupa casatorie se asteapta de la femei sa devina mame, altfel "nu se implinesc ca femei". Multe femei nu au acces la ecografii gratuite sau la conditii decente pentru nasteri. Dupa ce nasc, li se cere sa se sacrifice pentru copil, sa nu se planga, sa nu intre in depresie. Casatoria si maternitatea schimba viata femeilor intr-un mod despre care nimeni nu vorbeste... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro