Multinationalele vor plati impozite in tara unde-si desfasoara activitatea

Multinationalele vor plati impozite in tara unde-si desfasoara activitatea

Se vor acorda astfel deducerea limitata a dobanzilor, se va introduce un impozit pentru sumele transferate in afara tarii de multinationale in incercarea de a-si reduce baza de impozitare, vor fi impiedicate transferurile unor grupuri de firme catre filialele lor din paradisurile fiscale si de asemenea nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obtinute prin aranjamente abuzive intre firme", i-a spus Misa premierului Mihai Tudose.

acum 67 luni (28 Oct 2017)

Multinationalele vor plati impozite in tara in care-si desfasoara activitatea, Guvernul propunand reglementari si in ceea ce priveste limitarea deductibilitatii dobanzilor; Promisiuni fara fundament Financiar, care dovedesc lipsa de seriozitate", a declarat Cristian Hotoboc, presedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED.

Patronatul reuneste 73 de companii de servicii medicale, atat din tara, cat si centre ale marilor grupuri din strainatate. Guvernul vrea sa impiedice transferul banilor catre filialele multinationalelor din paradisuri fiscale Potrivit Executivului, "ordonanta transpune in legislatia nationala prevederile Directivei 2016/1164/UE, pentru combaterea externalizarii profiturilor companiilor multinationale".

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, spunea joi, inaintea sedintei de Guvern, ca vor fi impiedicate transferurile unor grupuri de firme catre filialele lor din paradisurile fiscale si de asemenea nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obtinute prin aranjamente abuzive intre firme.

"Avem de asemenea masuri pentru combaterea evaziunii si pentru evitarea taxelor si aici as mentiona ca se introduce directiva europeana pentru combaterea externalizarii profiturilor companiilor multinationale, este vorba bineinteles de Directiva UE 1164 din 2016. Se vor acorda astfel deducerea limitata a dobanzilor, se va introduce un impozit pentru sumele transferate in afara tarii de multinationale in incercarea de a-si reduce baza de impozitare, vor fi impiedicate transferurile unor grupuri de firme catre filialele lor din paradisurile fiscale si de asemenea nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obtinute prin aranjamente abuzive intre firme", i-a spus Misa premierului Mihai Tudose. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro