Mugur Isarescu sustine ca e prost platit

Dupa arestarea preventiva a viceguvernatorului Bogdan Olteanu, acuzat ca ar fi primit spaga un milion de euro, dar si ca nu isi poate justifica averea, Mugur Isarescu a fost criticat de faptul ca salariul sau si al membrilor Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei sunt la secret, nefiind publicate intr-o declaratie oficiala de avere.

acum 69 luni (19 Aug 2016)

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a dezvaluit ca primeste un salariu lunar de 13.601 euro, dar ieri BNR a prezentat un documentar cu remuneratiile omologilor din UE din care reiese ca venitul sau este cel mai mic.

Dupa arestarea preventiva a viceguvernatorului Bogdan Olteanu, acuzat ca ar fi primit spaga un milion de euro, dar si ca nu isi poate justifica averea, Mugur Isarescu a fost criticat de faptul ca salariul sau si al membrilor Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei sunt la secret, nefiind publicate intr-o declaratie oficiala de avere. Ulterior, dupa o campanie de presa, guvernatorul a prezentat intr-o conferinta de presa faptul ca, in prezent, obtine un venit net lunar de 61.203 lei (13.601 euro) de la banca centrala romaneasca.

Documentarul prezentat ieri de BNR cu privire la veniturile incasate de membrii conducerilor bancilor centrale din Uniunea Europeana ar fi fost intocmit partial pe baza datelor existente pe Internet. Din datele vehiculate de Banca Nationala a Romaniei ar reiesi ca Mugur Isarescu este unul dintre cei mai prost platiti guvernatori de banca centrala din UE. Klaas Knot, guvernatorul Bancii Olandei, are al 13-lea salariu, Mark Joseph Carney, seful Bancii Angliei, are alocatie de locuinta, iar Mario Draghi, guvernatorul Bancii Centrale Europene are locuinta oficiala, proprietatea institutiei, se arata in documentar.

Membrii Comitetului Executiv si membrii cu norma intreaga ai Consiliului de Supraveghere angajati de BCE primesc, pe langa salariul anual de baza, alocatii suplimentare pentru resedinta si reprezentare, informeaza si Agerpres. La acestea, se adauga si alte sume cu titlul de alocatii sau asigurari de sanatate. Guvernatorul primeste un salariu echivalent cu cel al vicepresedintelui Consiliului de Stat. Banca Centrala a Luxemburgului publica veniturile cumulate ale celor trei membri ai conducerii executive: in 2015, 736.878 de euro. Tocmai de aceea, la finalul aceastui documen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro