MSZP si Jobbik, partidele de opozitie din Ungaria, cer demisia premierului Tudose pentru declaratia cu privire la autonomie si la steagul secuiesc

MSZP si Jobbik, partidele de opozitie din Ungaria, cer demisia premierului Tudose pentru declaratia cu privire la autonomie si la steagul secuiesc

In comunicatul emis vineri de presedintele Partidului Socialist Maghiar (MSZP) se arata ca in Europa un politician responsabil nu poate vorbi fara repercusiuni de spanzurarea minoritatilor, astfel, Mihai Tudose trebuie sa se retraga din spatiul public european, noteaza MTI. Miercuri seara, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezolutia privind autonomia Tinutului Secuiesc semnata la Cluj-Napoca de cele trei formatiuni politice maghiare (UDMR, PPMT si PCM), apreciind ca "nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui".

acum 75 luni (12 Jan 2018)

In comunicatul emis vineri de presedintele Partidului Socialist Maghiar (MSZP) se arata ca in Europa un politician responsabil nu poate vorbi fara repercusiuni de spanzurarea minoritatilor, astfel, Mihai Tudose trebuie sa se retraga din spatiul public european, noteaza MTI.

Gyula Molnar a subliniat ca Ungaria si Romania fac parte din aceeasi comunitate, sunt membre ale Uniunii Europene care a fost infiintata, printre altele, ca idei asemanatoare cu cele exprimate de Mihai Tudose sa fie sortite esecului.

Partidul Jobbik i-a solicitat lui Mihai Tudose sa-si dea demisia de indata din fruntea guvernului, iar guvernului ungar i-a cerut rechemarea ambasadorului ungar de la Bucuresti pana cand "se vor trage consecintele asteptate".

Istvan Szavay, deputat Jobbik in Parlamentul Ungariei, a tinut vineri o conferinta de presa in fata Ambasadei Romaniei de la Budapesta avand in mana un steag al Tinutului Secuiesc, iar la gat o funie, protestand astfel fata de declaratia premierului roman care, "practic, i-a amenintat cu moartea pe acei maghiari din Transilvania care lupta pentru autonomie".

"Acest caz demonstreaza ca Romania se pregateste cu cea mai intunecata si primitiva propaganda sovinista de celebrarea a 100 de ani de la "dezlipirea" Transilvaniei", a declarat deputatul. Acesta a mai evidentiat ca Mihai Tudose este si vicepresedintele Internationalei Socialiste si, din acest motiv, MSZP (membru al Internationalei Socialiste) trebuie sa dea glas acestor nemultumiri ale maghiarilor legate de declaratia premierului roman.

Miercuri seara, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezolutia privind autonomia Tinutului Secuiesc semnata la Cluj-Napoca de cele trei formatiuni politice maghiare (UDMR, PPMT si PCM), apreciind ca "nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui". Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru sec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro