MS: Barbatul din Constanta suspectat de infectare cu Ebola are malarie

MS: Barbatul din Constanta suspectat de infectare cu Ebola are malarie

Reprezentantii Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" au informat conducerea Ministerului Sanatatii ca, in urma investigatiilor medicale, a fost infirmata suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat, joi noapte, de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Transferat in Capitala pentru analize Barbatul suspectat de Ebola, in varsta de 60 de ani, a fost dus joi noapte de la Constanta la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, intrucat avea febra mare si nu se simtea bine, in conditiile in care se intorsese recent din Nigeria Un prim diagnostic, stabilit la spitalul din Constanta, a fost de malarie, insa pentru a fi facute testele de laborator, a fost transferat in Capitala.

acum 71 luni (31 Oct 2014)

Reprezentantii Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" au informat conducerea Ministerului Sanatatii ca, in urma investigatiilor medicale, a fost infirmata suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat, joi noapte, de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Pacientul a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" in stare critica, dar stabila, a mai aratat MS.

Transferat in Capitala pentru analize

Barbatul suspectat de Ebola, in varsta de 60 de ani, a fost dus joi noapte de la Constanta la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, intrucat avea febra mare si nu se simtea bine, in conditiile in care se intorsese recent din Nigeria

Un prim diagnostic, stabilit la spitalul din Constanta, a fost de malarie, insa pentru a fi facute testele de laborator, a fost transferat in Capitala.

Tot joi doctorul Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), anunta ca sunt sanse minime ca barbatul din Constanta, recent sosit din Nigeria, sa fi contractat virusul Ebola. Este putin probabil ca barbatul sa aiba infectie cu virusul Ebola, in conditiile in care a revenit din Nigeria, tara in care de peste 42 de zile nu s-au mai inregistrat noi imbolnaviri cu acest virus", a declarat pentru adevarul.ro doctorul Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

Barbatul a lucrat pe un vas in Nigeria

Barbatul de 60 de ani din Constanta s-a intors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Bals, a precizat ca barbatul are febra mare si nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanta, de unde a fost trimis la "Matei Bals".

Caz ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro