MRU, chemat in Parlament pentru a explica de ce SIE nu a trimis sesizari catre DNA

MRU, chemat in Parlament pentru a explica de ce SIE nu a trimis sesizari catre DNA

In anul 2015, din cele 5.988 de dosare inregistrare, 90 de dosare au avut la baza sesizari de la SRI, 22 au avut la baza sesizari provenite de la DIPI din cadrul MAI, iar 4 dosare au avut la baza sesizari de la DGIA din cadrul Ministerului Apararii.

acum 94 luni (26 Apr 2016)

"Dupa Paste, vom avea o discutie in legatura cu declaratiile facute de sefa DNA Laura Codruta Kovesi", a precizat deputatul PNL Miihaita Calimente, adaugand ca discuta va fi programata si in functie de agenda sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu, potrivit Mediafax.

Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a atras atentia, marti, ca de cand a preluat sefia DNA nu a primit informari de la Serviciul de Informatii Externe cu privire la romanii care au afaceri in strainatate. Seful SIE a fost chemat la Comisia parlamentara de control a activitatii SIE pentru o discutie despre acuzatiile aduse de sefa DNA.

"Este imposibil ca in activitatea de culegere a infomatii sa nu dai despre o infomatie de coruptie. In anul 2015, din cele 5.988 de dosare inregistrare, 90 de dosare au avut la baza sesizari de la SRI, 22 au avut la baza sesizari provenite de la DIPI din cadrul MAI, iar 4 dosare au avut la baza sesizari de la DGIA din cadrul Ministerului Apararii. As putea sa spun ca in 2015 nu am primit niciun fel de informare de la SIE, nici in 2014 nu am primit de la SIE, nici in 2013 nu am primit de la SIE. De fapt, de cand am preluat aceasta functie nu am primit niciun fel de informare de la SIE. Intrebarea mea este, de ce niciodata nu am primit astfel de informari despre aceste activitati?!"

Kovesi a mai aratat ca nu-si explica de ce SIE nu sesizeaza DNA. Este de siguranta nationala, ca atunci cand sume considerabile de bani sunt trasnferate in off-shoreuri, sau cand sume considerabile de bani sunt date ca mita (prin off-shoreuri) pentru licitatii publice", a declarat procurorul sef al DNA. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro