MRU a demisionat din fruntea SIE. Gorghiu: Nu se pune problema candidaturii sale pe listele PNL. "A plecat din motive medicale"

MRU a demisionat din fruntea SIE. Gorghiu: Nu se pune problema candidaturii sale pe listele PNL.

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor sa ia act de demisia din functia de director al SIE a lui Mihai Razvan Ungureanu si sa declare vacanta aceasta functie, informeaza Administratia Prezidentiala. In 2015, din 5988 de dosare, 90 au avut la baza sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI (MAI) si 4 de la Directia de Informatii a Armatei, insa de la SIE nu am avut nici o informare".

acum 72 luni (26 Sep 2016)

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor sa ia act de demisia din functia de director al SIE a lui Mihai Razvan Ungureanu si sa declare vacanta aceasta functie, informeaza Administratia Prezidentiala.

UPDATE Presedintele Comisiei de control a SIE, Mihaita Calimente, pentru news.ro: Daca un grup parlamentar cere sa facem sedinta pe acest subiect, o sa facem. De la domnul Ungureanu am primit informatia ca a plecat din motive strict medicale.

UPDATE Presedintele PSD Liviu Dragnea: Am luat act din presa de demisia Directorului SIE. E foarte important ca serviciile de informatii sa nu fie implicate in lupta politica! Daca au fost motive strict personale, atunci e in regula, dar daca au fost alte motive, care tin de buna functionare a acestui serviciu atunci Comisia de control a SIE ar trebui sa fie informata, pentru ca e vorba de o institutie importanta a statului. Locul de director al SIE va fi ocupat foarte curand de altcineva. SIE nu a avut director foarte mult timp si nu a simtit nimeni o sincopa", a spus Alina Gorghiu.

Intrebata daca MRU se va afla pe lista PNL la alegerile parlamentare, Gorghiu a spus: "In acest moment, nu exista niciun fel de scenariu. Insa nu mi se pare normal ca un sef de serviciu sa intre in politica dupa ce si-a dat demisia. Nu de asta si-a dat demisia.

Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a criticat in luna aprilie Serviciul de Informatii Externe pentru lipsa de colaborare: "Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Mi-e greu sa cred ca ofiterii SIE nu au informatii. In 2015, din 5988 de dosare, 90 au avut la baza sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI (MAI) si 4 de la Directia de Informatii a Armatei, insa de la SIE nu am avut nici o informare".

Raspunsul lui MRU a fost: "SIE nu monitorizeaza cetatenii romani ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro