Motivul stiintific pentru care vacantele mai lungi de o saptamana sunt o pierdere de timp

Motivul stiintific pentru care vacantele mai lungi de o saptamana sunt o pierdere de timp

Potrivit psihologului Daniel Kahneman, vacantele mai lungi de o saptamana sunt o pierdere de timp. Cu alte cuvinte, daca aveti absolut nevoie de o vacanta lunga, aveti doua optiuni: puteti schimba destinatia la jumatatea vacantei sau sa va intoarceti mai devreme acasa si sa va bucurati de timp liber.

acum 82 luni (10 Jul 2017)

Potrivit psihologului Daniel Kahneman, vacantele mai lungi de o saptamana sunt o pierdere de timp. Exista numeroase dovezi stiintifice care sugereaza ca o vacanta poate fi imbunatatita cu trucuri simple, cum ar fi planificarea acesteia in avans si povestirea experientelor avute odata ce v-ati intors acasa, scrie businessinsider.com

Daca doriti sa maximizati momentele fericite, planificati o vacanta lunga. O saptamana suplimentara in care sa va relaxati la soare va reduce nivelul de stres. Dar daca doriti sa inmultiti amintirile fericite, o vacanta indelungata nu isi are sensul.

Cand plecati in vacanta timp de doua saptamani in loc de una, probabil ca nu "schimbati povestea" suficient pentru a crea noi amintiri. S-ar putea sa ramai cu unul sau doua momente exceptionale de care sa-ti poti aminti in timp.

Cu alte cuvinte, daca aveti absolut nevoie de o vacanta lunga, aveti doua optiuni: puteti schimba destinatia la jumatatea vacantei sau sa va intoarceti mai devreme acasa si sa va bucurati de timp liber. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro