Motivele pentru care Victor Ponta ar trebui sa voteze cu Iohannis

> 1, PSD a insistat, in campanie, pe mandria romanului de a se fi nascut in spatiul carpato-danubiano-pontic si nu in zona mediteraneana, de pilda, unde urmasii olimpienilor, grecii, ar fi cat se poate de invidiosi pe asemenea date geografice exceptionale. Concluzia este ca amandoi pot fi mandri ca sunt romani, dar Iohannis are vreo 750 de ani de mandrie in plus fata de contracandidat.

acum 82 luni (11 Nov 2014)

>

1, PSD a insistat, in campanie, pe mandria romanului de a se fi nascut in spatiul carpato-danubiano-pontic si nu in zona mediteraneana, de pilda, unde urmasii olimpienilor, grecii, ar fi cat se poate de invidiosi pe asemenea date geografice exceptionale. Victor Ponta, de exemplu, spune ca familia sa, initial numita Ponte, a venit in Romania din Trieste, cu peste o suta de ani in urma, adusa de imparatul austro-ungar.

"Ma intreaba foarte multa lume de unde e numele de >. Pot sa va spun ca familia mea a venit din Trieste, la Pecica, a fost adusa de catre imparatul austro-ungar pentru a construi si a pietrui drumul de la Pecica la Nadlac", a afirmat, cu mandrie, Victor Ponta. "

Stramosii mei au venit acum 850 de ani in Transilvania, in zona Sibiului, si de atunci tot acolo traim. Pentru tara noastra, 850 de ani pot sa spun ca e destul de mult.

Concluzia este ca amandoi pot fi mandri ca sunt romani, dar Iohannis are vreo 750 de ani de mandrie in plus fata de contracandidat. Daca privim, de asemenea, istoria optiunilor politice, gasim in Victor Ponta un admirator sincer al liberalismului, de vreme ce a votat un promotor al valorilor liberale, pe nimeni altul decat Ion Ratiu. Pentru carcotasi, sa nu uitam nici de votul din 2009, cand Victor Ponta a declarat ca ar fi optat nu pentru Mircea Geoana, ci pentru Crin Antonescu, fost presedinte PNL.

"In turul intai l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat ca e schimbarea de care are nevoie Romania", a spus Ponta, care in 2009 era, desigur, membru PSD. Tariceanu insusi se declara urmas al valorilor liberale, iar Ponta il propune drept premier si se arata un fan al masurilor luate de PNL in vremea in care era la guvernare. Nu in ultimul rand, un fost presedinte din zona de dreapta, Emil Constantinescu, isi arata sustinerea pentru Victor Ponta, in special gratie rezultatelor pe care liderul PSD le-a bifat in lupta anticomunista. Datele indica, daca il credem pe Constantine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro