Motivele pentru care un barbat din Alba si-a omorat sotia in bataie si a primit 4 ani si 4 luni de inchisoare: "Consuma alcool si nu facea de mancare"

Motivele pentru care un barbat din Alba si-a omorat sotia in bataie si a primit 4 ani si 4 luni de inchisoare:

Aceasta, "cu referire la imprejurarile in care inculpatul a comis fapta, respectiv la faptul ca elementul declansator al actiunii sale a fost frustrarea si furia inculpatului acumulate de-a lungul casniciei cu o persoana care, dincolo de faptul ca era o mare consumatoare de alcool, nu se ocupa de treburile gospodaresti. Dincolo de constatarile procurilor si ale medicului legist, marturiile unuia dintre politistii care a ajuns la locul faptei pentru cercetari este cutremuratoare: "A batut-o zdravan cu pumnii in curte (lucru confirmat de vecinii care au auzit-o strigand), dupa care vazand ca nu mai poate sta in picioare, a dus-o in pat si acolo a batut-o cu carligul de la soba pana si-a varsat naduful.

acum 84 luni (21 Apr 2017)

Aurel Ruginosu fost arestat in 18 octombrie 2016, pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie raportata la infractiunea de omor. Inculpatul a fost condamnat la 4 ani, 4 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare. Parchetul de pe langa Tribunalul Alba a formulat apel, ce se va judeca incepand cu 10 mai, la Curtea de Apel. A marturisit, in fata instantei, ca "avut viata grea, sotia consuma bauturi alcoolice, trebuia sa isi faca singur de mancare", ca nu a intentionat sa-si omoare nevasta si ca regreta fapta. Instanta a luat in considerare minimul de pedeapsa prevazut de lege (10 ani de inchisoare), pe care a redus-o cu o treime, precizand ca a a retinut in favoarea inculpatului circumstanta atenuanta. Aceasta, "cu referire la imprejurarile in care inculpatul a comis fapta, respectiv la faptul ca elementul declansator al actiunii sale a fost frustrarea si furia inculpatului acumulate de-a lungul casniciei cu o persoana care, dincolo de faptul ca era o mare consumatoare de alcool, nu se ocupa de treburile gospodaresti. Departe de a oferi o scuza inculpatului pentru comportamentul sau, instanta apreciaza ca fapta acestuia nu-l caracterizeaza pe inculpat ca pe o persoana lipsita de respect pentru valoarea suprema in ierarhia drepturilor omului, care este dreptul la viata", se arata in motivarea deciziei. Potrivit anchetatorilor, in 14 octombrie 2016, in jurul orei 17.00, Ruginosu "s-a intors de la serviciu si a constatat ca sotia sa, care consuma in mod excesiv alcool, neglijand activitatile gospodaresti, nu preparase nimic de mancare. Este vorba despre hemoragii interne si externe consecutive unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, dorso-lombare, fesiere, ale membrelor, plagi contuze la nivelul extremitatilor cefalice, fracturi costale, hemopneumotorax stang, rupturi pulmonare, care i-ai provocat hemoragii interne si externe ce au dus la deces. Dincolo de constatarile procurilor si ale medicului legist, marturiile unuia dintre p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro