Motivele pentru care Transilvania merita vizitata in 2017, potrivit Rough Guides

Motivele pentru care Transilvania merita vizitata in 2017, potrivit Rough Guides

Da, caii si carutele inca huruie in zona rurala impadurita, dar in curand vor imparti sosele cu taxiuri Uber...Priviti dincolo de tricourile cu Contele Dracula si veti observa un numar in crestere de galerii de arta, statiuni de schi de buna calitate si ture in natura epice", se spune in prezentarea facuta de Lonely Planet despre Transilvania.

acum 69 luni (4 Jan 2017)

Site-ul brandului global de ghiduri turistice "Rough" a publicat, luna trecuta, un clasament cu zece destinatii pe care le poti vizita cu bani putini.

"Regiune fabulos de ieftina"

"Desi Transilvania este aproape sinonima cu castelul lui Dracula, sunt atat de multe alte lucruri legate de aceasta regiune romaneasca fabulos de ieftina. Calatorii curiosi vor fi recompensati cu orase frumos pastrate, precum Sibiu, Sighisoara sau Brasov, pot urmari ursi in Muntii Carpati, sau se pot bucura de muzica tiganeasca fascinanta sau de oportunitati excelente de drumetie.

Cand vine vorba de transport, autorul vorbeste de expansiunea retelei de rute aeriene low-cost, care a facut ca Transilvania sa fie acum la "doar la un zbor de majoritatea aeroporturilor europene". "Cu capitele sale de fan, carutele trase de cai, bisericile fortificate si cetatile din varf de deal, Transilvania este imbibata de traditii seculare. Este si in Europa, si cat se poate de europeana, cu mostenirea sa istorica amestecata, romana, saseasca si ungureasca.

In topul Rough Guides prima pozitie este ocupata de orasul Detroit din SUA, urmat de Mexic.

Transilvania, pe primul loc in 2016

Transilvania a fost recomandata cea mai buna regiune din lume de vizitat in 2016, de aceasta data de editorii "Lonely Planet".

"Lasati crucifix-ul si scapati de usturoi-nu aveti nevoie in Transilvania de azi, care distruge stereotipurile mai rapid decat da din aripi un liliac iesit din iad. Da, caii si carutele inca huruie in zona rurala impadurita, dar in curand vor imparti sosele cu taxiuri Uber...Priviti dincolo de tricourile cu Contele Dracula si veti observa un numar in crestere de galerii de arta, statiuni de schi de buna calitate si ture in natura epice", se spune in prezentarea facuta de Lonely Planet despre Transilvania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro