Motivele pentru care au fost arestati cei sapte violatori din Vaslui imediat dupa pronuntarea condamnarilor. Aceeasi instanta i-a eliberat acum patru luni

Cad primele capete in urma anchetei care-i vizeaza pe magistrati Institutiile statului, medicul si preotul trebuie sa condamne violul Magistratii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecati in libertate dupa ce au violat o eleva pana la lesin: "O sa dau eu cu masina peste voi" Scrisoare deschisa adresata de ONG-uri presedintelui Iohannis si ministrului Justitiei, in cazul eliberarii celor 7 tineri care au violat o eleva din Vaslui CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

acum 84 luni (18 Aug 2015)

Pana la motivarea hotararii prin care s-a dispus condamnarea si, deopotriva, rearestarea celor 7 tineri judecati pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal, magistratii Judecatoriei Vaslui indica in hotararea pronuntata ieri temeiurile care au stat la baza deciziei de a inlocui masura controlului judiciar cu cea a arestarii preventive.

Instanta din Vaslui arata ca, potrivit Codului de Procedura Penala, are obligatia ca prin hotarare sa se pronunte asupra mentinerii, revocarii, inlocuirii ori incetarii de drept a masurii preventive dispuse pe parcursul procesului penal. Magistratii arata ca "masura preventiva se inlocuieste din oficiu sau la cerere cu o masura preventiva mai grea, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru luarea acesteia si, in urma evaluarii concrete a cauzei si a conduitei procesuale a cauzei a inculpatului, se apreciza ca masura preventiva mai grea este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal".

Pe langa motivul generalist, in hotararea pronuntata luni, 17 august, de Judecatoria Vaslui se arata, in cazul tuturor celor sapte tineri, ca "exista suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit infractiunea si, in plus a incercat sa influenteze un alt participant la comiterea infractiunii sau un martor sau sa distruga, sa altereze, sa ascunda ori sa sustraga mijloace materiale de proba sau sa determine o alta persoana sa aiba un astfel de comportament".

Decizia de inlocuire a controlului judiciar cu cea a arestului preventiv poate fi contestata de cei sapte inculpati, in termen de zece zile de la comunicarea hotararii, odata cu eventuala cale de atac exercitata asupra asupra condamnarii de fond.

Foto: Silviu Burada a fost ridicat de politisti la scurt timp dupa pronuntarea sentintei

Primii violatori care au contestat sentinta

Reprezentantii Biroului de Relatii Publice din cadrul Judecatoriei Vaslui au precizat pentru Adevarul ca mas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro