Motivele care au dus la scandaloasa eliberare din arest a gangsterilor Mararu

Motivele care au dus la scandaloasa eliberare din arest a gangsterilor Mararu

Situatia fratilor Bogdan si Razvan Mararu, aflati in arest inca din 2013, dupa ce au pus la cale un asasinat la comanda impotriva unui interlop rival, Puiu Mironescu, i-a sesibilizat pe judecatorii Curtii de Apel Bucuresti. Sensibili la problemele interlopilor, magistratii au stabilit ca, "fara a nega gravitatea faptelor si periculozitatea infractorilor si care de altfel dau masura starii de pericol, avand in vedere si stadiul avansat al procesului penal, raportat si la durata arestarii preventive a inculpatilor care s-a intins pe o perioada de aproximativ trei ani, la acest moment procesual se impune mentinerea inculpatilor in arest insa nu preventiv, ci in cel la domiciliu".

acum 83 luni (7 Mar 2016)

Situatia fratilor Bogdan si Razvan Mararu, aflati in arest inca din 2013, dupa ce au pus la cale un asasinat la comanda impotriva unui interlop rival, Puiu Mironescu, i-a sesibilizat pe judecatorii Curtii de Apel Bucuresti. Cel putin asa arata presedintele si vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea si Daniel Gradinaru in motivarea sentintei prin care, la inceputul lunii februarie, cei doi au fost scosi din arest.

Asta desi in 2015, Bogdan si Razvan Mararu, lideri ai lumii interlope din Piatra Neamt, au fost condamnati, pe fond, la 15 si, respectiv, 12 ani de inchisoare, pentru ca, in 2012, ar fi comandat asasinarea lui Ioan Dumitru Mironescu, cu care aveau un conflict. Un interlop familist

Aflat in arest preventiv inca din februarie 2013, Bogdan Mararu s-a plans instantei ca nu-si poate creste cei cinci copii minori si nici sa-si vada de afaceri, detinand mai multe societati ce isi desfasoara activitatea si in prezent.

Sensibili la problemele interlopilor, magistratii au stabilit ca, "fara a nega gravitatea faptelor si periculozitatea infractorilor si care de altfel dau masura starii de pericol, avand in vedere si stadiul avansat al procesului penal, raportat si la durata arestarii preventive a inculpatilor care s-a intins pe o perioada de aproximativ trei ani, la acest moment procesual se impune mentinerea inculpatilor in arest insa nu preventiv, ci in cel la domiciliu". Judecatorii au apreciat ca Bogdan si Razvan Mararu nu au cum sa influenteze probele din dosarul asasinatului la comanda, aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

"In ceea ce priveste modul si circumstantele in care au fost comise faptele, participarea efectiva a fiecaruia dintre inculpati si vinovatia acestora vor fi stabilite, in mod definitiv, pe baza de probe, cu privire la care Curtea apreciaza ca nu ar putea fi in vreun fel alterate de catre apelantii inculpati in conditiile plasa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro