Motivare ICCJ: Amenintarile de mafiot politic pentru care deputatul AKM s-a ales cu o condamnare cu suspendare

Motivare ICCJ: Amenintarile de mafiot politic pentru care deputatul AKM s-a ales cu o condamnare cu suspendare

Aceasta amenintare facuta de Catalin Radulescu a cantarit atunci cand magistratii au decis condamnarea definitiva a acestuia, pe 5 decembrie 2016, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia. De ce condamnare cu suspendare Completul de 5 judecatori a aratat ca o condamnare cu suspendare se impune in acest caz, deoarece Radulescu nu avea antecedentele penale, cariera profesionala si implicarea sa in activitatea parlamentara, "conduita buna in cadrul comunitatii din care face parte, apreciata ca atare si prin votul acordat la alegerile parlamentare, nivelul de instructie (fiind de profesie medic)."

acum 68 luni (29 May 2017)

"Daca ati fi incercat sa nu faceti lucrarea cu mine, v-as fi blocat toata activitatea pentru ca noi suntem la putere. Va trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiara, va blocam si la primarie, pana va blocam total activitatea", afirmatia apartine parlamentarului PSD, Catalin Radulescu (54 de ani), potrivit unuia dintre denuntatorii sai.

Aceasta amenintare facuta de Catalin Radulescu a cantarit atunci cand magistratii au decis condamnarea definitiva a acestuia, pe 5 decembrie 2016, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia. Procurorii mai sustin ca la 27 august 2013, Marian Radulescu, in cadrul unei intalniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcari pentru un supermarket din Pitesti, i-a promis acestuia suma de 10.000 lei.

"Am fost nevoit sa accept efectuarea lucrarilor de catre firma Concordia, deoarece nu am vrut sa creez probleme firmei Dedeman, date fiind relatiile cu care se lauda si cu care ne ameninta deputatul Radulescu. Repet, am acceptat oferta firmei urmare a amenintarilor si din dorinta de a nu intra in conflict cu acesta, respectiv de a nu le pune in practica", a declarat in fata magistratilor un afacerist. De ce condamnare cu suspendare

Completul de 5 judecatori a aratat ca o condamnare cu suspendare se impune in acest caz, deoarece Radulescu nu avea antecedentele penale, cariera profesionala si implicarea sa in activitatea parlamentara, "conduita buna in cadrul comunitatii din care face parte, apreciata ca atare si prin votul acordat la alegerile parlamentare, nivelul de instructie (fiind de profesie medic)."

Curtea Suprema a atras atentia ca atunci cand deputatul PSD a speculat notorietatea si prestigiul functiei de parlamentar in beneficiul firmei sale a perseverat, "in nesocotirea normelor de dr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro