Motivare. De ce a respins CCR legea securitatii cibernetice

Fisiere atasate: Motivare CCR.pdf Curtea Constitutioanla arata in motivarea deciziei de respingere a legii securitatii cibernetice ca aceasta incalca prevederile constitutionale privind statul de drept si principiul legalitatii, precum si cele privind viata intima, familiala si privata, respectiv secretul corespondentei.

acum 68 luni (27 Jan 2015)

Fisiere atasate: Motivare CCR.pdf

Curtea Constitutioanla arata in motivarea deciziei de respingere a legii securitatii cibernetice ca aceasta incalca prevederile constitutionale privind statul de drept si principiul legalitatii, precum si cele privind viata intima, familiala si privata, respectiv secretul corespondentei.

Motivul invocat de CCR este faptul ca autoritatea nationala in domeniul securitatii cibernetice ar trebui sa fie un organism civil, pentru a garanta aceste drepturi, si nu Centrul National de Securitate Cibernetica (CNSC), care functioneaza deja in cadrul SRI, cu personal militar. Curtea precizeaza ca la nivelul UE a fost initiata procedura legislativa ordinara de adoptare a unei directive privind masuri de asigurare a unui nivel comun ridicat de securitate a retelelor si a informatiei in Uniune - Directiva NIS (Network and Information Security) dar ca este inca in dezbatere. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro