Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta a fost RESPINSA. Care au fost principalele discursuri si contre

UPDATE 13: 06: Vasile Blaga: Criza este aplificată zi de zi de Ponta. UPDATE 13:04: Alina Gorghiu: Este un rezultat care inseamnă multe: lipsă de respect si de sfidare a premierului Ponta față de romanii din străinătate. este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL. Citește și: Moțiunea de cenzură: Puterea nu iși lasă parlamentarii să voteze In timp ce Alina Gorghiu s-a arătat increzătoare că moțiunea va trece, Vasile Blaga a declarat că, "calculul matematic" nu este in favoarea liberalilor. Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor, iar, in acest moment, matematic, PNL nu a reuşit să adune aceste voturi. Citește și: Șansele moțiunii de cenzură a PNL cresc de la oră la oră Cu toate acestea, mai mulți deputați din PSD, dar și deputați neafiliați au anunțat, vineri, că vor vota pentru moțiunea de cenzură impotriva Guvernului.

acum 106 luni (12 Jun 2015)

UPDATE 13: 06: Vasile Blaga: Criza este aplificată zi de zi de Ponta. Nu a invățat nimic de la premierul moldovean care pentru mult mai puțin și-a dat demisia.

UPDATE 13:04: Alina Gorghiu: Este un rezultat care inseamnă multe: lipsă de respect si de sfidare a premierului Ponta față de romanii din străinătate. Nu vom sta cu mainile incrucișate, o moțiune de cenzură in toamnă impotriva Guvernului sigur va avea succes. Noi din PNL vom promova această lege.Eu sper ca o moțiune de cenzură pe care il condul eu cu Vasile Blaga să treacă.

UPDATE 13.00: Moțiunea de cenzură a PNL impotriva Guvernului Ponta a picat.

UPDATE 12.53: S-a incheiat votul pe moțiunea de cenzură a PNL impotriva Guvernului Ponta.

UPDATE 12:13: A inceput votul pe moțiunea de cenzură a PNL impotriva Guvernului Ponta.

UPDATE 11:38 Vasile Blaga, copreşedintele PNL: In urmă cu 10 minute premierul Republicii Moldova şi-a anunţat demisia din conducerea Guvernului de la Chişinău spunand că toţi cetăţenii sunt egali in faţa legii. Se ţine agăţat de scaunul de la Palatul Victoria. Nu contează cat de grave sunt consecinţele pentru Romania.

Acţiunile lui Ponta de azi işi au resortul in primul tur şi cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. I-am atras atenţia de greşeală, dar Ponta a contiuat să facă ce ştie. A trebui să ajungem la tribunal pentru ca Ponta să organizeze alegeri. De frică să nu piardă alegerile.

Ponta trebuie să demisioneze. Luaţi aminte, domnule Ponta, de la premierul de la Chişinău.

UPDATE 11:15 Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: Doamna Alina Gorghiu e bine cand vorbiți de legitimitate să vă uitați in oglindă.

UPDATE 11:02 Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL: Moţiunea de azi se referă la dreptul de vot şi işi propune să elimine toate deviaţiile acestui regim. Vorbim despre un drept de vot viciat de acest Guvern. L-am a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro