Mostenirea toxica a Bucurestiului

Biroul de statistica al Uniunii Europene Eurostat a adresat intrebarea: "Va rugam sa-ne spuneti daca sunteti foarte multumit, mai degraba multumiti, mai degraba nemultumit sau deloc multumit de calitatea aerului si de nivelul de zgomot din orasul dumneavoastra?" Rezultatele arata discrepante semnificative intre orasele importante din Uniunea Europeana, cu niveluri de satisfactie in ceea ce priveste calitatea aerului care variaza de la 22% la 88%, iar pentru nivelul de zgomot de la 31% la 82%.

acum 96 luni (7 Jun 2016)

Noul primar al Capitalei are de-a face cu cei mai nemultumiti locuitori din Europa in ceea ce priveste calitatea aerului si a nivelului de zgomot, potrivit unei atentionari a Comisiei Europene.

Biroul de statistica al Uniunii Europene Eurostat a adresat intrebarea: "Va rugam sa-ne spuneti daca sunteti foarte multumit, mai degraba multumiti, mai degraba nemultumit sau deloc multumit de calitatea aerului si de nivelul de zgomot din orasul dumneavoastra?" locuitorilor din 83 de orase de pe continent.

Rezultatele arata discrepante semnificative intre orasele importante din Uniunea Europeana, cu niveluri de satisfactie in ceea ce priveste calitatea aerului care variaza de la 22% la 88%, iar pentru nivelul de zgomot de la 31% la 82%. Dublin, Helsinki, Viena si Luxemburg au fost orasele europene unde locuitorii sunt foarte sau destul de multumiti cu nivelurile de calitate a aerului si de zgomot in orasul lor. La polul opus, se afla locuitorii Bucurestiului cei mai nemultumiti de poluarea fonica si de cea a aerului. Cetatenii din Sofia sunt cu 5 procente mai multumiti de nivelul poluarii din orasul lor fata de bucuresteni.

Revenind la datele statistice generale, locuitorii din Dublin sunt cei mai multumiti cu ambele niveluri de calitate a aerului si de zgomot. In general, majoritatea locuitorilor au fost multumiti de calitatea aerului in 20 din cele 28 de capitale ale UE.

Orasele unde cel putin trei sferturi dintre locuitori au fost foarte sau destul de multumiti de calitatea a aerului suntDublin, Viena si Helsinki (toate 88%), Luxemburg (83%), Stockholm (77%), Ljubljana (76%), Tallinn (75%).

Orasele unde doua treimi din populatie este nemultumita de calitatea aerului suntBucuresti (22%), Sofia (28%), Paris (30%), Madrid (31%) Roma (32%).

Majoritatea locuitorilor au fost multumiti cu nivelul de zgomot, in 21 din cele 28 de capitale ale UE. In ceea ce priveste nivelul de zgomot perceput, la Dublin se inregistreazpa cel m... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro