Mostenirea lui Mazare: cartier rezidential cu strazi din pamant si fara parcari

De ce nu se asfalteaza De ani buni, locuitorilor de aici, care platesc taxe si impozite locale ca orice constantean, desi nu beneficiaza deloc de aceleasi conditii, li se promite ca se vor asfalta cel putin doua strazi principale, care strabat cartierul dintr-o parte in cealalta (Rapsodiei si Eduard Caudella) si trei strazi care fac legatura intre acestea. Iata detaliile proiectului, de pe pagina de internet a primariei: 1.044 de unitati locative (din care 720 de apartamente cu doua camere si 324 de garsoniere) si 50 de locuri de parcare. Strada lui Valerica Primaria Constanta a asfaltat insa o jumatate de strada din cartierul Compozitorilor, inca din anul 2011, si anume aceea unde are o vila Valentin Preda, fost consilier al lui Radu Mazare si fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, anchetat acum de DNA (pe care Mazare il numea "baiat performant").

acum 57 luni (1 Sep 2015)

De circa un deceniu, locuitorii unui cartier din municipiul Constanta traiesc in noroaie. In zona Compozitorilor au aparut, in acest timp, vile scumpe, de sute de mii de euro, multe dintre ele cu piscine, care ar face sa paleasca de invidie orice vest-european.

Cu toate acestea, strazile arata mai rau ca ulitele din catunul cel mai sarac al Romaniei: nu exista nici un petic de asfalt, nici macar o tasare a pamantului.

Autorizatii de constructii - da, asfalt - ba

Interesant este ca, in ciuda lipsei asfaltului, Primaria Constanta continua sa acorde autorizatii de constructie si, mai mult decat atat, exista si cerere. Atat din partea persoanelor fizice care doresc sa-si ridice o locuinta, cat si din partea celor care construiesc blocuri de locuinte. Cererea este atat de mare incat blocurile au ajuns sa se construiasca la o distanta de cativa centimetri unul de celalalt.

De ce nu se asfalteaza

De ani buni, locuitorilor de aici, care platesc taxe si impozite locale ca orice constantean, desi nu beneficiaza deloc de aceleasi conditii, li se promite ca se vor asfalta cel putin doua strazi principale, care strabat cartierul dintr-o parte in cealalta (Rapsodiei si Eduard Caudella) si trei strazi care fac legatura intre acestea. La inceputul acestui an, primarul de atunci, Radu Mazare, le scria tuturor constantenilor: "In 2015 vom reporni programul de asfaltare, urmand sa lucram dublu, pentru a recupera lucrarile nerealizate in 2014. O prioritate o vor constitui trotuarele, parcarile dintre blocuri, sensurile giratorii si noua strada Eduard

Caudella, din cartierul de locuinte pentru tineri - zona Baba Novac". Inca din 2011 Primaria Constanta promitea, in scris, ca in programul de asfaltari din 2012-2014 vor fi incluse cinci strazi din cartierul Compozitorilor: Eduard Caudella, Rapsodiei, Haricleea Darclee, Sergiu Celibidache, Titus Cergau. Cum retelele de gaze naturale, de apa si canalizare sunt deja instalate, singura pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro