Moscova vrea indepartarea Europei de SUA

Moscova vrea indepartarea Europei de SUA

Chiar daca pe 14 iunie este vorba doar de alegeri locale generale, miza lor este mult mai mare, pentru ca o victorie a reprezentantilor stangii va influenta soarta guvernului de la Chisinau, pe cand o reusita a celor care reprezinta sperantele de apropiere de comunitatea libertatilor asumate, va consolida optiunea oficiala a Republicii Moldova, de a evolua spre Uniunea Europeana. Republica Moldova, prin existenta capului de pod rus numit Transnistria, Georgia, prin asa numitele republici autoproclamate, la adapostul blindatelor rasaritene, Abhazia si Osetia de Sud si Ucraina, care nu mai are in componenta practica nici Crimeea, nici Donbasul, au primit semnale succesive, de la Moscova, de impusa indepartare de calea europeana de dezvoltare. * Am participat la o masa rotunda, cu istorici militari rusi, pe subiectul celor 70 de ani trecuti de la incheierea ultimei conflagratii mondiale si din comunicarile lor am retinut ca exista o mare ingrijorare, la Moscova, ca tineretul rus nu stie cand a inceput Marele Razboi pentru Apararea Patriei, nu isi aduce aminte de batalia de la Stalingrad si atunci exista o preocupare constanta, in capitala Federatiei Ruse, pentru ca asemenea evenimente sa nu se uite. ______________________________________________________________________________ POST-SCRIPTUM: Intr-o societate democratica dreptul la zambet este asigurat de Constitutie, dupa cum in traditia populara romaneasca, in clipele amare surasul a insemnat eliberarea de minciuna publica, asa cum puteti observa in videoclipul de mai jos, realizat de autorii website-ului Romania Military, cu evidenta tristete, dar si capacitate de extrapolare, in alt timp, cu alti protagonisti, comparabili cu unii dintre cei de azi, de pe plaiurile mioritice.

acum 61 luni (9 Jun 2015)

Chiar daca pe 14 iunie este vorba doar de alegeri locale generale, miza lor este mult mai mare, pentru ca o victorie a reprezentantilor stangii va influenta soarta guvernului de la Chisinau, pe cand o reusita a celor care reprezinta sperantele de apropiere de comunitatea libertatilor asumate, va consolida optiunea oficiala a Republicii Moldova, de a evolua spre Uniunea Europeana.

Un argument, de ultima ora, este faptul ca ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a ordonat luni, 8 iunie, 2015, accelerarea construirii facilitatilor militare rusesti pe teritoriul Insulelor Kurile, areal revendicat de Japonia, dar ocupat anterior de trupele sovietice, in ultima conflagratie mondiala.

In conformitate cu programul de actiune federal, in urmatorii zece ani Rusia va aloca 1,2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea Insulelor Kurile.

Si masurile publice, de intarire a redutelor rusesti, in partea estica a federatiei conduse de la Moscova nu fac decat sa confirme decizia administratiei prezidentiale de la Kremlin de a reface, sub o forma sau alta, stapanirea fostei Uniuni Sovietice, asupra intregului teritoriu ex-sovietic.

Este adevarat ca presedintele Vladimir Putin a declarat, unor jurnalisti italieni, ca "numai o persoana bolnava si numai in vis si-ar putea imagina ca Rusia ar ataca brusc NATO", dar nu a inclus, in aceasta formulare, si fostele republici sovietice si socialiste, cum a fost Moldova.

Republica Moldova, prin existenta capului de pod rus numit Transnistria, Georgia, prin asa numitele republici autoproclamate, la adapostul blindatelor rasaritene, Abhazia si Osetia de Sud si Ucraina, care nu mai are in componenta practica nici Crimeea, nici Donbasul, au primit semnale succesive, de la Moscova, de impusa indepartare de calea europeana de dezvoltare.

Statele baltice, Estonia, Letonia, Lituania, cu tot sprijinul mediatic si militar al NATO, au fost informate, la nivelul discutiilor din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro