Moscova: Vladimir Putin face o calatorie cu un mini-submarin pentru a analiza o epava de pe coasta peninsulei Crimeea

Moscova: Vladimir Putin face o calatorie cu un mini-submarin pentru a analiza o epava de pe coasta peninsulei Crimeea

"Galera este destul de greu de vazut, pentru ca este acoperita de 40 de centimetri de mal, dar nava are 27-30 de metri lungime si 13-15 metri latime", a declarat el ulterior, adaugand ca a vazut de asemenea numeroase amfore.

acum 57 luni (19 Aug 2015)

Aflat la bordul unui minisubmarin cu trei locuri, Putin a coborat la adancimea de 83 de metri, intr-o calatorie subacvatica exotica in largul coastelor Crimeei. In timpul calatoriei de 45 de minute, presedintele rus a putut vedea o galera bizantina scufundata, care ar data din secolul IX sau X. "Galera este destul de greu de vazut, pentru ca este acoperita de 40 de centimetri de mal, dar nava are 27-30 de metri lungime si 13-15 metri latime", a declarat el ulterior, adaugand ca a vazut de asemenea numeroase amfore. "Astept ca descoperirea sa fie analizata de catre experti, dar trebuie sa recunosc ca nu mai exista asemenea epave in nordul Marii Negre" a declarat Vladimir Putin, informeaza yahoo.com. In conferinta de presa dupa aceasta scufundare, Putin a mai afirmat ca s-ar putea aventura la aceeasi adancime intr-un costum de scafandru, dar ca va lasa aceasta sarcina in seama scafandrilor profesionisti, potrivit agentiei TASS.

Presedintele Vladimir Putin si-a castigat reputatia excentrica in cei 15 ani de conducere, in care a participat la nenumarate activitati iesite din comun printre care se numara participarea la programe de echitatie fara bluza pe el sau conducerea de macarale. Aceste strategii de PR au rolul de a-l pune pe Putin intr-o ipostaza de castigator al centurii negre in judo, centura pe care chiar o detine Putin, printre ceilalti rusi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro