Moscova denunta "militarizarea in crestere" a Poloniei

Moscova denunta

"Suntem preocupati de militarizarea in crestere a acestui stat, o dovada recenta constand in semnarea unui contract pentru livrarea de baterii ale sistemului american antiracheta Patriot", a declarat joi purtatoarea de cuvant a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, intr-o conferinta de presa, noteaza France-Presse.

acum 20 luni (30 Mar 2018)

"Suntem preocupati de militarizarea in crestere a acestui stat, o dovada recenta constand in semnarea unui contract pentru livrarea de baterii ale sistemului american antiracheta Patriot", a declarat joi purtatoarea de cuvant a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, intr-o conferinta de presa, noteaza France-Presse. Zaharova a adaugat ca Moscova considera aceste masuri "drept un element de destabilizare a situatiei militare si politice in Europa si drept o amenintare pentru securitatea nationala a Rusiei".

Totodata, purtatoarea de cuvant a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova a dat asigurari ca "resursele defensive ruse sunt suficiente pentru protejarea frontierelor" Rusiei. Polonia a anuntat miercuri achizitionarea, pentru suma de 3,8 milioane de euro, a sistemului american antiracheta Patriot, destinat intaririi apararii sale antiaeriene, intr-un moment in care intre Occident si Rusia exista puternice tensiuni. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro