Moscheea din Capitala a devenit tema electorala. "Doar daca Stefan cel Mare imi da dezlegare voi da autorizatie de constructie pentru moschee"

Moscheea din Capitala a devenit tema electorala.

Daca vrea sa construiasca o moschee, Romaniei trebuie sa i se dea teren pentru o catedrala, nu pentru un mic loc de rugaciune, care sa devina si loc pentru pelerinaj, adica o adevarata poveste", a declarat Basescu, cu trimitere la faptul ca Executivul turc va pune la dispozitia Romaniei un teren la Istanbul pentru construirea unei capele crestine, la schimb pentru terenul oferit de Victor Ponta pentru construirea moscheii de la Bucuresti.

acum 80 luni (27 Mar 2016)

Intr-o tara majoritar ortodoxa, construirea unei moschei in centrul Bucurestiului a devenit rapid tema electorala, mai ales pentru candidatii la Capitala, dar si la Primaria Sectorului 1, aria unde urmeaza sa se ridice centrul religios pentru musulmani, aflat acum la stadiul de autorizatii, dupa cum a anuntat chiar presedintele turc, Recep Erdogan, intr-o conferinta de presa comuna cu Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, candidatul PNL la Capitala, exclude din start orice posibilitate de a semna un act care sa permita constructia unei moschei. 75% din locuitorii Bucurestiului se opun proiectului", a afirmat Orban, amintind ca Victor Ponta, ca premier, a oferit terenul din apropiere de Romexpo pentru constructia unei moschei. Mi se pare foarte important ca atat politicienii care au functii guvernamentale, cat si cei care sunt reprezentanti ai administratiei publice locale sa nu mai ia decizii dupa cum cred ei insisi si familia lor eventual, ci doar dupa o consultare publica foarte serioasa, dupa un referendum", a declarat Firea. Candidatul USB la Bucuresti spune ca, pana sa se treaca la faza de autorizatie, este nevoie de un plan urbanistic zonal. "Promisiunea mea este ca pentru orice intentie de construire in Bucuresti care inseamna o exceptie de la ce prevede planul urbanistic general, cum este in cazul de fata (construirea unei moschei-n.r.), va fi o dezbatere publica reala si oamenii decid", a afirmat Nicusor Dan.

Ciprian Ciucu, candidat independent sustinut de M10, partidul Monicai Macovei, spune: "Moscheea nu e o prioritate pentru mine. Comunitatea musulmana din Romania isi poate pastra credinta si fara a transforma Bucurestiul intr-un loc de pelerinaj pentru musulmanii din toata Europa", a scris candidatul Tomac pe pagina sa de Facebook. "Cand ajung primar, doar daca Stefan cel Mare imi da dezlegare voi da autorizatie de constructie pentru moschee", a mai adaugat candidatul PMP la Primaria Sectorului 1.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro