"Mortul" lui Dragnea se intoarce cu o noua plangere la DNA: "De data asta i-am ciuruit!"

In aceeasi perioada, Liviu Dragnea a initiat un proiect de hotarare privind contractarea unui credit de 10 milioane de dolari, cu garantia statului, in scopul realizarii de investitii pe drumuri judetene. Raportul de evaluare intocmit la vanzarea Tel Drum a avut ca baza de referinta balanta contabila la 30 noiembrie 2000, si nu balanta sau bilantul de la 31 decembrie 2000. Drumurile Tel Drum duc la fiului lui Dragnea Parpalea sustine ca de 5 ani urmareste afacerile Tel Drum: "Pana acum, de abia asteptam ca Pitis sa gireze cu toate bunurile mobile si imobile in favoarea fiului lui Dragnea. Pe 7 august, DNA a descins la sediul Tel Drum, iar pe 10 august procurorii DNA au efectuat perchezitii la sediul fermei de porci de la Salcia, detinuta de fiul lui Dragnea. Perchezitiile de la Salcia s-au soldat cu retinerea pentru 24 de ore a administratorului fermei, Ilie Dragnea, acuzat de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro.

acum 61 luni (29 Aug 2017)

Romica Parpalea, teleormaneanul care a depus in 2012 plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea, acuzandu-l de fraudarea Referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a revenit la DNA cu un nou denunt impotriva presedintelui PSD. "In data de 20.07.2017 am facut plangere penala impotriva lui Dragnea Nicolae Liviu pentru privatizarea Tel Drum si legaturile acestuia cu toate firmele fiului sau.

Teleormaneanul sustine ca a scris un denunt de 10 pagini in care a reclamat modul in care s-a privatizat Tel Drum sub semnatura lui Liviu Dragnea, pe vremea cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. "Plangerea face referire la modul cum s-a privatizat firma Tel Drum, protagonist fiind Dragnea, care era factor de decizie in CJ Teleorman, si cum au fost girate toate bunurile mobile si imobile ale Tel Drum pentru firmele fiului sau.

Privatizarea Tel Drum, o afacere calculata

Potrivit lui Parpalea, in noua plangere depusa la DNA ar fi expuse date privind privatizarea Tel Drum, "afacere" veche din anul 2000. "Este vorba despre un grup organizat pentru instrainarea Tel Drum, firma puternica prin investitii inainte de privatizare" , spune denuntatorul, care sustine ca in ultimii cinci ani a stat cu ochii pe celebra firma pentru a strange date care sa conduca la Dragnea.

In anul 2000, sub semnatura lui Dragnea, care era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, s-a decis scoaterea la vanzare a actiunilor Tel Drum, regia autonoma de drumuri considerata neprofitabila. In aceeasi perioada, Liviu Dragnea a initiat un proiect de hotarare privind contractarea unui credit de 10 milioane de dolari, cu garantia statului, in scopul realizarii de investitii pe drumuri judetene. Atat proiectul privind privatizarea Tel Drum, cat si proiectul legat de contractarea imprumutului au fost aprobate in aceeasi sedinta extrardinara din 21 mai 2001, convocata de Liviu Dragnea.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro