Mortii tarului Putin. Lista celor care l-au criticat si au fost ucisi

Mortii tarului Putin. Lista celor care l-au criticat si au fost ucisi

Recompensa de 50 de milioane de dolari pe capul lui Putin Alte doua persoane, opozante regimului Putin, au murit in 2009. Berezovski a promis o recompensa de 50 de milioane de dolari pentrucei care "il vor aresta pe periculosul criminal Putin". Dupa ce a stat zece ani in inchisoare, fiind acuzat de evaziune fiscala, Mihail Hodorkovski, in varsta de 51 de ani, a fost gratiat in 2013 de presedintele Vladimir Putin, iar in prezent traieste in Elvetia.

acum 110 luni (28 Feb 2015)

Viata de opozant al lui Vladimir Putin in Rusia este periculoasa. Politicianul rus a fost asasinat in apropiere de Kremlin, in noaptea de vineri spre sambata. Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Interne, Elena Alekseieva, a declarat ca au fost descoperite sase cartuse la locul crimei.

Jurnalista Anna Politkovskaia era printre putinii reprezentanti mass media care indrazneau sa vorbeasca despre abuzurile din timpul si de dupa razboiul din Cecenia. Litvinenko a fost ofiter in serviciile secrete ruse, refugiat insa la Londra din cauza lui Vladimir Putin. Pe patul de moarte, el le-a dictat cateva randuri politistilor care il audiau: "Puteti reusi sa reduceti la tacere un om, dar nemultumirea protestelor din intreaga lume va va rasuna in urechi tot restul vietii, domnule Putin", le-a spus politistilor. Beketov a fost incapabil sa vorbeasca in urma incercarii de asasinat. Beketov dezvaluise mai multe fapte de coruptie legate de construirea a unei autostrazi.

Recompensa de 50 de milioane de dolari pe capul lui Putin

Alte doua persoane, opozante regimului Putin, au murit in 2009. Stanislav Markelov tocmai denuntase intr-o conferinta de presa eliberarea fostului colonel rus Iuri Budanov, condamnat la zece ani de inchisoare, in 2003, pentru crima. Jurnalista a fost ranita in timp ce incerca sa il opreasca pe agresor si a murit la spital.

Tot in 2009, reprezentanta unui ONG care lupta impotriva abuzurilor comise de rusi in Caucaz a fost rapita si ucisa. Trupul Nataliei Estemirova a fost gasit ciuruit de gloante intr-o padure din Ingusetia

Oligarhul rus Boris Berezovski, un cunoscut opozant al lui Vladimir Putin, s-a refugiat la Londra. El era un apropiat al fostului presedinte Boris Eltin, dar dupa preluarea puterii de catre Putin a fugit din tara. Moscova a cerut Londrei in mai multe randuri, dar fara succes, extradarea acestui om de afaceri controversat, inculpa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro