Mormantul ctitorului Bisericii Sfantul Ilie, transformat in bancuta: Oamenii nu stiu ce se afla la doi metri sub pamant

Mormantul ctitorului Bisericii Sfantul Ilie, transformat in bancuta: Oamenii nu stiu ce se afla la doi metri sub pamant

Reprezentantii Primariei Craiova au precizat ca era extrem de dificil sa scoata osemintele, asa ca au decis sa infrumuseteze mormantul. Ilie din Craiova nu o sa stea in calea lucrarilor, iar placa de marmura va fi mutata in spatele lacasului de cult. Enoriasii trebuie sa cumpere doar produsele bisericii.Mitropolia Oltenia a dat ordin ca fiecare familie sa cumpere anual 600 de grame de lumanari. Preotii au primit ordinul in scris, iar acum trebuie sa se conformeze si sa faca in asa fel incat afacerea sa mearga ca pe roate.

acum 65 luni (22 May 2015)

Reprezentantii Primariei Craiova au precizat ca era extrem de dificil sa scoata osemintele, asa ca au decis sa infrumuseteze mormantul.

Lia Olguta Vasilescu, edilul orasului, a precizat ca in curtea lacasului de cult a fost ingropat cineva, iar sicriul este din zinc. "Se pare ca, acum cateva sute de ani, cand se ingropau in zinc erau doar pentru boli foarte grave-holera, ciuma si asa mai departe. Trebuie sa avem si o descarcare arheologica daca vrem sa scoatem acel mormant. Trebuie sa avem neaparat un aviz de la Directia de Sanatate Publica Dolj. Mormantul sa fie transformat intr-o bancuta de lemn. Daca vrea cineva sa se aseze acolo, daca are curaj, poate sa o faca", a spus Lia Olguta Vasilescu.

"Este pacat sa stai acolo"

Locuitorii orasului au declarat ca nu au stiut absolut niciodata ca in curtea bisericii Sf. "Este pacat sa stai acolo. Nu imi vine sa cred. Ar trebui protejat, iar in zona pusa o cruce pe care sa scrie clar cine a fost inmormantat in acel loc", a precizat Ion Stoenescu, in varsta de 45 de ani.

Mormantul mascat cu flori

Unii craioveni au declarat ca nu inteleg de ce mormantul a fost pastrat in mijlocul unui parculet. Am auzit ca sicriul este din zinc, iar cei care erau inmormantati astfel suferea de anumite boli. Nu stiu ce sa va spun cu privire la acest aspect, dar nu este normal sa ne odihnim pe un mormant. In fiecare seara sunt zeci de persoane care stau pe mormantul transformat bancuta fara sa stie cu adevarat ce se afla la doi metri sub pamant. Primaria Craiova ar trebui sa gaseasca o solutie cat mai repede si sa mute cosciugul in alta zona. Nu o sa se intample absolut nimic. Estetic arata bine nu am ce sa spun, dar ar trebui luate masuri cat mai repede", a povestit Daniel Ionescu. Valoarea investitiei este de 11 milioane de euro. Municipalitatea a decis sa infrumuseteze mormantul din curtea bisericii Sf. Ilie din Craiova nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro