Moreni: Ancheta epidemiologica in cazul celor 12 copii care s-au prezentat la spital in stare grava

Moreni: Ancheta epidemiologica in cazul celor 12 copii care s-au prezentat la spital in stare grava

In total, 12 micuti, cu varste cuprinse intre 4 si 10, de la o gradinita din Moreni si de la doua scoli din acelasi oras, au ajuns la spital cu dureri abdominale, varsaturi, scaune diareice si dureri de cap.

acum 94 luni (16 Sep 2016)

"Copii au o simptomatologie de toxiinfectie aliemntar si au consumat diverse alimente, din diferite zone ale orasului. Am incercat sa ne legam de apa consumata, de sursa de apa. Nu cred ca este de la apa. La scoala au inceput simptomele, de la prima ora. In total, 12 micuti, cu varste cuprinse intre 4 si 10, de la o gradinita din Moreni si de la doua scoli din acelasi oras, au ajuns la spital cu dureri abdominale, varsaturi, scaune diareice si dureri de cap. "Sunt 12 cazuri care au venit cu simptome de varsaturi, diaree, dureri absomninale, cu semne de deshidratare de pana la 7%. I-am monitorizta, i-am tinut in sectie perfuzati cu seruri de hidratare si investigatii. Ar pute fi alimentatie necorespunzatoare, alimente la promotie cu termenul expirat, cum ar fi lactatele, iarut sau cascaval sau mezeluri, cum ar fi carnati, parizer. Alexandru Voinescu, medic primar pediatru la Sectia de Pediatri Moreni. Parintii sunt bulversati, mai ales ca nu stiu ce ar fi putut cauza starile de rau si mai ales de ce sa se fereasca.

Copiii cu probleme provin de la Scoala Nr. 4 si de la Gradinita "Rita Gargarita" din Moreni. Moreni: 12 copii, de diferite varste, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro