Monica Macovei, despre banii folositi in campania electorala: AEP a confiscat sume primite si cheltuite transparent

Monica Macovei, despre banii folositi in campania electorala: AEP a confiscat sume primite si cheltuite transparent

"AEP nu a tinut seama de procedura sistemului PayPal si a decis sa confiste sume care au fost primite si cheltuite transparent.Am respectat in totalitate legea si toate donatiile si cheltuielile din campanie s-au facut prin mandatar financiar, asa cum prevede legea", a mai scris Macovei.Acuzele nu se opresc aici.

acum 60 luni (6 Apr 2015)

"In campania electorala am facut ceea ce nu a facut niciun alt politician: am avut finantari mici de la multi oameni, nu donatii mari, nu bani murdari, adusi cu punga. Iar acesti bani nu puteau fi folositi in campanie decat dupa ce erau transferati de sistemul PayPal in contul de campanie, adica la cateva zile de la data donatiei. Asadar este o procedura in doi pasi, si numai dupa pasul doi, prin care donatiile intrau in contul de campanie, acestea puteau fi declarate si folosite", a scris pe blog Monica Macovei. "AEP nu a tinut seama de procedura sistemului PayPal si a decis sa confiste sume care au fost primite si cheltuite transparent.Am respectat in totalitate legea si toate donatiile si cheltuielile din campanie s-au facut prin mandatar financiar, asa cum prevede legea", a mai scris Macovei.Acuzele nu se opresc aici.

"Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP si sumele primite inainte de inceperea campaniei, desi legea spune ca se aplica numai in timpul campaniei electorale. AEP a confiscat si acesti bani, desi nu erau din campania electorala si fusesera primiti si cheltuiti transparent.

AEP a decis confiscarea a aproape 300.000 de lei din banii destinati campaniei electorale a Monicai Macovei. Mai exact, este vorba despre 291.415 lei confiscati si o amenda de 55.000 de lei.

Documentul cuprinde rezultatele controalelor facute de AEP dupa alegerile prezidentiale din toamna anului trecut. In urma abaterilor partidelor si candidatilor, AEP a confiscat o suma totala de 413.575 de lei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro