Monica Macovei cere excluderea din avocatura a lui Victor Ponta. Cererea a fost deja trimisa Baroului de Avocati Bucuresti. Ce spune decanul

Monica Macovei cere excluderea din avocatura a lui Victor Ponta. Cererea a fost deja trimisa Baroului de Avocati Bucuresti. Ce spune decanul

Astfel, potrivit propriei declaratii de avere, cabinetul de avocatura al premierului a castigat pana in martie 2010 (ultima declaratie de avere in care Ponta declara venituri de pe urma cabinetului sau de avocatura) suma de aproximativ 1.600.000 de lei, adica 380.000 de euro. Suma totala castigata de premier de pe urma activitatii sale didactice este de 110.000 de lei, adica 26 de mii de euro. Ponta a anuntat pe Facebook ca vrea sa renunte la titlul de "Dottore" La doi ani de la momentul in care Universitatea din Bucuresti (UB) declara ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat "Curtea Penala Internationala", premierul a anuntat pe Facebook ca vrea sa renunte la titlul de doctor. Universitatea Bucuresti cere retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta Universitatea Bucuresti a transmis Ministerului Educatiei o adresa prin care se solicita dispunerea masurilor necesare in vederea retragerii titlului de doctor in drept acordat lui Victor Ponta in 2003, demersul institutiei de invatamant superior fiind urmarea unei notificari facute de premier.

acum 61 luni (13 Jan 2015)

Europarlamentarul Monica Macovei a trimis marti o cerere decanului Baroului de Avocati Bucuresti prin care a cerut excluderea din avocatura a premierului Victor Ponta, membru in acest barou.

"Va solicit sa il excludeti din Baroul Bucuresti pe domnul Victor Viorel Ponta, luand act de faptul ca acesta nu indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobandit-o fara examen, ca titular al diplomei de doctor in drept", arata Monica Macovei. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede ca "(2) la cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor in drept".

"Domnul Victor Ponta a notificat in scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti", argumenteaza cererea Monica Macovei.

Monica Macovei a reamintit si faptul ca Universitatea din Bucuresti a decis, in luna iulie 2012, ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, concluziile expertizei stiintifice aratand ca "autorul a plagiat patru surse majore", teza constituind "un plagiat vadit".

"Decizia domnului Victor Ponta de a renunta la titlul de doctor in drept anuleaza pe cale de consecinta si Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen, potrivit art. O persoana fara diploma de doctor in drept nu poate fi primita in profesia de avocat fara examen de admitere, asa incat calitatea de avocat a domnului Ponta a incetat.

Monica Macovei sustine intr-o postare pe Facebook ca, daca Ponta vrea sa mai fie avocat vreodata, trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat.

"Ponta nu poate renunta la titlul de "doctor" fara sa piarda titlul de conferentiar, fara sa fie exclus din profesia de avocat si fara sa returneze banii castigati prin aces... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro