Monica Macovei a demisionat din Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni. Ce rol joaca Ponta in decizia luata

Monica Macovei a demisionat din Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni. Ce rol joaca Ponta in decizia luata

"Este de neinteles si regretabila prezenta lui Victor Ponta ca vorbitor la un eveniment al Aliantei Conservatorilor si Reformistilor Europeni, din care fac parte partide politice din multe tari - nu doar membre UE -, cum este Turcia, sau partide politice din statele membre, dar fara reprezentare parlamentara", a declarat Monica Macovei, potrivit comunicatului de presa mentionat.

acum 76 luni (7 Mar 2018)

"Este de neinteles si regretabila prezenta lui Victor Ponta ca vorbitor la un eveniment al Aliantei Conservatorilor si Reformistilor Europeni, din care fac parte partide politice din multe tari - nu doar membre UE -, cum este Turcia, sau partide politice din statele membre, dar fara reprezentare parlamentara", a declarat Monica Macovei, potrivit comunicatului de presa mentionat. In demisia depusa, eurodeputata aminteste ca, in cei peste doi ani in care a fost membru ACRE, au existat mai multe divergente intre opiniile sale personale si politica implementata de conducerea Aliantei, aducand ca exemplu si mentinerea partidului AKP, condus de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, in Alianta Conservatorilor si Reformistilor Europeni, ''in ciuda realitatii tot mai ingrijoratoare din Turcia sub dictatura Erdogan''.

Monica Macovei spune ca solicitarea sa scrisa de reluare a votului privind excluderea AKP din Alianta, dupa ce majoritatea membrilor au votat pentru mentinerea formatiunii turce, a ramas fara raspuns. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro