Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberata conditionat. Fostul ministru a cerut cu lacrimi in ochi sa fie scoasa din inchisoare

Monica Iacob Ridzi ar putea fi eliberata conditionat. Fostul ministru a cerut cu lacrimi in ochi sa fie scoasa din inchisoare

Judecatoria Gherla a admis vineri, 27 octombrie, cererea de eliberarea conditionate a Monicai Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, condamnata la inchisoare pentru infractiuni de abuz in serviciu. Totul pentru a castiga zile de libertate, sa pot fi alaturi de cei doi copii ai mei...Am lucrat cinci luni la curatenie, de 1 an lucrez la servirea mesei, lucrez 10 ore pe zi, munca fizica, numai Dumnezeu stie ce este in sufletul meu...Imi e greu sa va descriu in cuvinte ce simt cei doi copii.

acum 65 luni (27 Oct 2017)

Judecatoria Gherla a admis vineri, 27 octombrie, cererea de eliberarea conditionate a Monicai Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, condamnata la inchisoare pentru infractiuni de abuz in serviciu.

Aceasta se afla incarcerata la Penitenciarul Gherla si a cerut cu lacimi in ochi sa fie eliberata conditionat, dupa aproape trei ani executati din pedeapsa, potrivit gherla.info:

"Doar Dumnezeu stie cum mai rezist.

Sunt executata atat de ANAF, cat si de executorul judecatoresc pentru aceeasi suma, prejudiciu. Totul pentru a castiga zile de libertate, sa pot fi alaturi de cei doi copii ai mei...Am lucrat cinci luni la curatenie, de 1 an lucrez la servirea mesei, lucrez 10 ore pe zi, munca fizica, numai Dumnezeu stie ce este in sufletul meu...Imi e greu sa va descriu in cuvinte ce simt cei doi copii.

Baietelul a inceput clasa 1, are dificultati mari de adaptare in lipsa mea...Lasarea mea in detentie si fiecare zi departe de copii, nu face decat sa ne afecteze si mai mult situatia medicala, atat a mea, cat si a copiilor. Conform noii legi, eu am primit 150 de zile de libertate si eu am obtinut altele prin munca. Sunt momente in care simt ca ma prabusesc psihic", a spus cu lacrimi in ochi, Monica Iacob Ridzi, in fata completului de judecata.

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a fost condamnat definitiv de catre instanta suprema, la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.

Potrivit DNA, in perioada 17 martie - 22 mai 2009, cand a fost ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului, sa atribuie ilegal unor firme private mai multe contracte de prestari servicii avand acest obiect.

Procurorii au acuz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro