Monica Ghiurco, scrisoare deschisa catre presedintele Iohannis: "Asteptam si din partea Parlamentului un gest de responsabilitate"

Monica Ghiurco, scrisoare deschisa catre presedintele Iohannis:

Actuala membra CA al TVR considera totodata necesara notificarea Ministerului de Extrerne cu privire la situatia TVR, intrucat structurile de securitate si aparare ale Romaniei ar putea fi interesate de aceasta izolare mediatica iminenta, cu cateva luni inainte de Summit-ul NATO, in contextul in care "principalul organism de transmitere a informatiilor oficiale este pe punctul de a se inchide intr-un moment istoric in care suntem obiectul unui razboi informational complex, iar la granitele noastre este in plina desfasurare un conflict sangeros".

acum 91 luni (9 May 2016)

"Daca pierderea calitatii de membru EBU pe care TVR o are din 1993 se va produce, vom avea de-a face efectiv cu o excludere a tarii noastre de pe piata media europeana, ceea ce echivaleaza cu o izolare informationala a Romaniei in plan international prin intermediul sanctiunilor aplicate televiziunii publice. Excluderea SRTv din EBU va aduce Romania practic in situatia de a fi decuplata de la principalele conexiuni de stiri si informatii si in imposibilitatea de a participa la schimbul de informatii international si european. Aceste aspecte ne creeaza probleme de politica externa si de securitate in calitatea noastra de membru NATO si UE la granita de est a Aliantei si a Uniunii. Actuala membra CA al TVR considera totodata necesara notificarea Ministerului de Extrerne cu privire la situatia TVR, intrucat structurile de securitate si aparare ale Romaniei ar putea fi interesate de aceasta izolare mediatica iminenta, cu cateva luni inainte de Summit-ul NATO, in contextul in care "principalul organism de transmitere a informatiilor oficiale este pe punctul de a se inchide intr-un moment istoric in care suntem obiectul unui razboi informational complex, iar la granitele noastre este in plina desfasurare un conflict sangeros". Monica Ghiurco sustine ca solutionarea blocajului financiar al TVR presupune "o colaborare responsabila intre Guvern si Parlament", iar un prim pas in acest sens ar fi "validarea de urgenta a noului presedinte-director general al SRTv si un plan de reconstructie asumat de toate partile, capabil sa dea garantia ca banii nu vor fi aruncati in gauri negre". "Guvernul si-a aratat disponibilitatea in cadrul discutiilor de astazi de la Ministerul Finantelor cu reprezentantii EBU, TVR si ai Consiliului Concurentei, pentru identificarea unor solutii de urgenta care sa rezolve macar partial criza de la Televiziunea publica. Asteptam si din partea Parlamentului un gest de responsabilitate, pentru ca tergiversarea validarii unei conduceri conform legii ne cos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro