Monica Ghiurco, propusa la sefia SRTv, a primit aviz negativ din partea Comisiilor de cultura

Sigur că televiziunea publică nu este o intreprindere oarecare, este o instituţie de stat, dar nu am văzut instituţii de stat, altele, in care reprezentatul salariaţilor să fie pus şeful intreprinderii, preşedinte şi director general", a afirmat Tăriceanu inaintea votului asupra propunerii CA al TVR de desemnare a Monicăi Ghiurco, reprezentantul salariaţiilor, in funcţia de preşedinte-director general al televiziunii. "Cateodată trebuie să ştim despre ce este vorba şi despre ce vorbim de la acest microfon, pentru că inainte de această propunere le amintesc colegilor care au vorbit inainte că tot un salariat al TVR a fost directorul televiziunii, tot un salariat pe care astăzi il jignim la modul general a indeplinit mandatul de interimar propus de PSD, dar inţeleg că atunci cand sunt salariaţi independenţi de PSD, sunt proşti, cand sunt salariaţi ai PSD, ii punem şi interimari, ii facem şi propuneri in plenul Parlamentului", a afirmat liderul PNL.

acum 75 luni (11 Apr 2016)

UPDATE 20.14: Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins luni propunerea de numire a Monicăi Ghiurco in funcţia de preşedinte - director general al SRTv. Comisiile reunite de cultură vor audia şi redacta raport pe o nouă propunere a CA al SRTv pentru această funcţie.

"Dacă acum nu avem cvorum şi nu avem 272 de voturi pentru, cu 272 prezenţi, pentru că aşa scrie legea, in acel moment ne intoarcem in procedură. Iar scriem Consiliului de Administraţie, CA-ul iar face cu prioritate o propunere pe care o dezbatem in comisiile pentru cultură şi iar ne intalnim aici. Comisia pentru cultură - şi de la Cameră şi de la Senat - trebuie să ia o decizie in dreptul ei. Este adevărat că opinia mea este interpretabilă, dar dacă te uiţi in textul de lege această variantă este şi mai rapidă, este in atributul comisiilor pentru cultură şi nu este interzisă prin textul Legii TVR-ului. Comisiile pentru cultură dau aviz negativ şi noi mergem cu el in plen şi trebuie să vedem ce se intamplă in plen. Şi am ajuns in situaţia in care o comisie maine, poimaine dă aviz negativ şi noi ne intalnim de o sută de ori, pentru că comisiile nu au curajul să citească prima parte a articolului din Legea TVR, care spune: Comisiile se intalnesc şi discută cu prioritate propunerea Consiliului de Administraţie. Aşa de puternice au fost comisiile noastre, incat nici nu au avut curaj să scrie membrilor CA să se intalnească şi a trebuit să anunţăm noi de la plen şi să scriem noi, adică preşedinţii celor două Camere, să facem această corvoadă pe care o fac colegii noştri.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că este anormal ca reprezentantul salariaţilor să fie şeful televiziunii publice şi a făcut apel in plenul Parlamentului la găsirea unei soluţii optime pentru conducerea acestei instituţii. Sigur că televiziunea publică nu este o intreprindere oarecare, este o instit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro