Monica Ghiurco este propunerea CA pentru sefia TVR

Monica Ghiurco este propunerea CA pentru sefia TVR

Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administratie al TVR pentru functia de presedinte-director a obtinut miercuri votul a sapte membri din total de 13 ai CA, restul de sase sustinand-o pe Irina Radu. Initial, PSD a incercat sa-i forteze mana premierului Dacian Ciolos in felul urmator: vazand ca nu este cvorum de sedinta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, l-a sunat pe Ciolos in timpul sedintei de Guvern pentru a adopta o ordonanta de urgenta prin care sa-i fie prelungit mandatul Irinei Radu pana la o noua sedinta a Parlamentului.

acum 80 luni (6 Apr 2016)

Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administratie al TVR pentru functia de presedinte-director a obtinut miercuri votul a sapte membri din total de 13 ai CA, restul de sase sustinand-o pe Irina Radu.

"Membrii Consiliului de Administratie al TVR s-au intalnit astazi, 6 aprilie, la sediul Televiziunii Romane pentru a stabili si transmite catre Birourile Permanente ale Parlamentului recomandarea pentru functia de Presedinte-Director General", se arata intr-un comunicat al televiziunii.

Monica Ghiurco a fost propusa de Consiliul de Administratie, urmand ca ea sa fie audiata in Comisiile de Cultura, care vor da un aviz consultativ.

Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului, convocat saptamana trecuta, a fost amanat pentru ca membrii Consiliului de Admnistratie al TVR nu au reusit sa propuna un nume pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice.

Membrii Consiliului de Administratie nu au reusit sa desemneze presedintele-director general al TVR, cei doi candidati, Radu Carp, reprezentantul PNL si Doina Gradea, numita de PSD, intrunind, fiecare, cate sase voturi.

Televiziunea publica nu mai are, incepand din 24 martie, un presedinte-director general care sa conduca institutia pentru ca PSD a blocat, in mod deliberat, votul pentru numirea lui George Orbean, propunerea Consiliului de Administratie si a Guvernului Ciolos, in functia de sef al TVR.

Parlamentarii social-democrati au boicotat sedinta plenului reunit al Parlamentului in care George Orbean, ales prin vot de catre Consiliul de Admnistratie al TVR, trebuia validat sau respins de catre Parlament.

Initial, PSD a incercat sa-i forteze mana premierului Dacian Ciolos in felul urmator: vazand ca nu este cvorum de sedinta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, l-a sunat pe Ciolos in timpul sedintei de Guvern pentru a adop... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro