Moneda virtuala bitcoin a atins maximul istoric in raport cu dolarul

Moneda virtuala Bitcoin a atins valoarea de 5.103,91 dolari SUA (USD) la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit indicelui preturilor CoinDesk, relateaza luni BBC citata de Mediafax. "Am vazut astfel de reactii inainte ca un anumit prag sa fie atins, de multe ori, deoarece oamenii au plasat comenzi pentru a iesi dintr-o moneda atunci cand cotasia acesteia ajunge la o anumita valoare", a declarat Eitan Jankelewitz, specialist in criptovalute la o casa de avocatura din Londra.

acum 75 luni (4 Sep 2017)

Moneda virtuala Bitcoin a atins valoarea de 5.103,91 dolari SUA (USD) la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit indicelui preturilor CoinDesk, relateaza luni BBC citata de Mediafax.

Pragul de 4.000 de dolari SUA a fost atins de Bitcoin in urma cu trei saptamani, la data de 14 august.

La inceputul anului, un Bitcoin era tranzactionat pentru mai putin de 1.000 de dolari, iar din luna iulie unii observatori ai pietelor se temeau ca moneda ar putea chiar sa se prabuseasca. Cu toate acestea, valoarea sa a crescut vertiginos in ultimele luni, pentru ca dezvoltatorii si cei care autorizeaza tranzactiile au inceput sa puna la punct platformele tehnologice astfel incat sa se poata gestiona mai multe tranzactii cu Bitcoin pe minut.

Recordul a contribuit la aprecierea valorii totale a criptovalutelor tranzactionate public pana la peste 176 de miliarde de dolari. "Am vazut astfel de reactii inainte ca un anumit prag sa fie atins, de multe ori, deoarece oamenii au plasat comenzi pentru a iesi dintr-o moneda atunci cand cotasia acesteia ajunge la o anumita valoare", a declarat Eitan Jankelewitz, specialist in criptovalute la o casa de avocatura din Londra. El crede ca investitorii traditionali "incep sa considere ca criptovalutele reprezinta o mica parte a portofoliilor lor diversificate ca o modalitate acceptabila de a adauga riscuri". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro