Moment poetic. Victor Ponta imbracat in zale

Moment poetic. Victor Ponta imbracat in zale

> Zic "pe cale de a se incheia" pentru ca acum trei zile, cand a anuntat ca nu mai vrea sa fie premier din 2016, Victor Ponta nu facea decat sa ne spuna ca inchide tiptil usa dupa el si ca abandoneaza orice viitoare ambitii politice. Pachetul acesta insa va exploda urat de tot in fata viitorului guvern si poate n-ar fi rau sa ne imaginam un mecanism prin care un premier aflat la final de cariera sa fie plasat intr-un fel de carantina, astfel incat sa nu mai ia decizii care depasesc ramasita de mandat care i-a ramas. ** Hanibal de Eugen Jebeleanu Nimeni n'avea ceea ce el avea: superba lui trufie si elefantii si labele lor sfaramand vertebrele acestor Alpi albiti de spaima.

acum 56 luni (29 Jul 2015)

>

Zic "pe cale de a se incheia" pentru ca acum trei zile, cand a anuntat ca nu mai vrea sa fie premier din 2016, Victor Ponta nu facea decat sa ne spuna ca inchide tiptil usa dupa el si ca abandoneaza orice viitoare ambitii politice. Dar pana atunci, nu are de gand sa renunte la pozitia de premier, ca are de dus la bun sfarsit istoricele (cum altfel?) batalii la care USL s-a angajat atunci cand a venit la putere.

Istoria e insa deseori vitrega cu cei care tin mortis sa se agate de ea. O noua Constitutie, regionalizarea, descentralizarea, marile proiecte de infrastructura (pentru care s-a infiintat un minister special, mai stiti?) - toate au fost ucise prematur, cu o remarcabila incompetenta, de cei pe care Victor Ponta si i-a chemat la oaste: Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Dan Sova.

Intr-un capitol separat, se aliniaza frumos ineptiile economice: Oltchim si a sa privatizare grotesca, CFR Marfa, datoria Rompetrol, supraacciza la carburanti si taxa pe stalp, iar cresterea economica si excedentul bugetar de acum se dovedesc pe zi ce trece simple inselatorii contabile. Sanatatea nu se simte deloc mai bine si a ramas tot o fabrica de emigranti, iar Educatia se intoarce incet, dar sigur in mrejele toxice ale Ecaterinei Andronescu. Simtul sau monstruos asupra realitatii si asupra istoriei l-a dat de gol ieri, cand a scris pe Facebook ca referendumul din 29 iulie 2012, privind demiterea presedintelui, este comparabil cu Revolutia din 22 decembrie 1989. Istoria insa, necrutatoare, consemneaza deja, in cea mai amabila formulare, ca referendumul din 2012, asa nesabuit cum a fost instrumentat, ramane doar cel mai costisitor - financiar, dar mai ales politic - sondaj de opinie care s-a facut vreodata. Formidabilul aparat de propaganda pe care Victor Ponta si l-a construit incepe deja sa lucreze.

Daca privim pe agenda prim-ministrului, putem observa ca a ajuns la ultima pagina si mai sunt acolo doar doua puncte pe ordinea de zi: Codul F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro