Moment istoric la JO 2016: o fata de 18 ani a invins restrictiile religioase si a luat prima medalie a tarii sale

Moment istoric la JO 2016: o fata de 18 ani a invins restrictiile religioase si a luat prima medalie a tarii sale

Dupa o asteptare de 120 de ani si dupa participari in 18 din cele 23 de editii ale Jocurilor Olimpice de Vara, Iranul a luat prima medalie cucerita de o sportiva. Presedintele Comitetului Olimpic din Iran, Kiumars Hashemi, a anuntat ca, avand in vedere importanta acestei performante, Kimia Alizadeh va fi rasplatita pe loc cu 10.000 de dolari, cat pentru o medalie de aur.

acum 95 luni (19 Aug 2016)

Dupa o asteptare de 120 de ani si dupa participari in 18 din cele 23 de editii ale Jocurilor Olimpice de Vara, Iranul a luat prima medalie cucerita de o sportiva. Kimia Alizadeh (18 ani) a concurat la taekwando, categoria 57 de kilograme. Ea a inceput cu o victorie cu Ana Zainovici (Croatia) de care a trecut, in optimi, scor 7-6. Cum Gomez a ajuns, in continuare, in finala, Alizadeh a intrat in recalificari pentru medalia de bronz, avand urmatorul parcurs: *Victorie cu Phannapa Harnsujin (Thailanda), scor 14-10 *Victorie cu Nikita Glasnovic (Suedia), scor 5-0 Astfel, Kimia Alizadeh a devenit prima femeie din istoria Iranului, medaliata la o editie a Jocurilor Olimpice. La Rio, aceasta a fost a cincea medalie cucerita de delegatia iraniana (2 aur, 3 bronz) care a inclus 54 de barbati si 9 femei. In timpul duelului pentru medalia de bronz, presedintele Federatiei Iraniene de Taekwando, Mohammad-reza Pouladgar, s-a rugat, citind versuri din Coran. Asaltata de reporteri in zona mixta, sportiva din Iran a declarat: "Am intrat in concurs, dupa o luna in care, din cauza unei accidentari, nu facusem nicio saritura ca sa nu-mi fortez piciorul. Presedintele Comitetului Olimpic din Iran, Kiumars Hashemi, a anuntat ca, avand in vedere importanta acestei performante, Kimia Alizadeh va fi rasplatita pe loc cu 10.000 de dolari, cat pentru o medalie de aur. E un bonus separat de ceea ce va primi de la Ministerul Sporturilor.

In finala categoriei de 57 kilograme la taekwando, Jade Jones (Marea Britanie) a trecut de Eva Calvo Gomez (Spania), scor 16-7. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro