Modurile neasteptate in care ne putem pierde memoria

Modurile neasteptate in care ne putem pierde memoria

Creierul are capacitatea de a pastra o urma a experientei trecute si de a o face sa revina in constiinta. Grupa sanguina Este un fapt cunoscut ca persoanele care au grupa sanguina de tip AB au un nivel de risc ridicat in de avea probleme cu vaselor sanguine din cauza nivelului mai mai mare de proteine cu factorul VIII de coagulare. Potrivit unui studiu american, trei din o suta de adulti cu varsta trecuta de 50 de ani au un nivel foarte scazut de vitamina B12, in timp ce pana la o cincime ar putea avea un deficit la limita.

acum 68 luni (8 Oct 2014)

Creierul are capacitatea de a pastra o urma a experientei trecute si de a o face sa revina in constiinta. Aceste fenomene nu tin de o regiune precisa si specializata a creierului, ele derulandu-se atat la nivelul centrilor nervosi polivalenti (hipocamp, corp mamilar si hipotalamus), cat si la nivelul fibrelor nervoase care leaga cei trei centri.

Tocmai de aceea, orice eveniment sau actiune care are efect asupra partilor din creier implicate in acest complex proces poate afecta promptitudinea cu care ne ne amintim anumite imformatii.

Medicamentele prescrise

Somniferele par sa aiba cele mai grave efecte atunci cand vine vorbde de deficite de memorie.

Atunci cand studiem creierul unei persoane aflata intr-o stare de somn indusa de medicamente, obesrvam putine asemanari cu ceea ce se intampla in timpul somnului adevarat. De fapt, vom vedea un model similar cu tipul de inconstienta, care este asociat cu o coma ca urmare a consumul excesiv de alcool", scrie dr. Chiar daca strunesc nervii, acese medicamente actioneaza prin suprimarea neurotransmitatorilor si a zonelor cerebrale cheie in transferul informatiilor de la memoria pe termen scurt la cea pe termen lung. Acesta este motivul pentru care medicii si farmacistii recomanda folosirea acestui tip de medicamente pe perioade limitate de timp.

Durerile severe de cap

Migrenele se pot manifesta cu greata, varsaturi, sensibilitate la lumina si o durere pulsatila resimtita pe o parte a capului. Un studiu recent, care a investigat impactul migrenei asupra memoriei a aratat ca dupa un episod de migrena, unii pacienti experimenteaza amnezie completa timp de cateva ore; Un alt studiu realizat de cercetatorii taiwanezi a descoperit o asociere intre migrena si un risc mai mare de dementa; Mai exact, participantii care sufereau de migrena aveau o incidenta a dementei de 1,48 % mai mare, compara... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro