Modificare la legea cashback. Plata cu cardul, obligatorie numai pentru magazinele cu afaceri peste 50.000 de euro

Modificare la legea cashback. Plata cu cardul, obligatorie numai pentru magazinele cu afaceri peste 50.000 de euro

La inceputul acestui an a intrat in vigoare legea cashback, care obliga firmele care se ocupa cu comertul cu amanuntul si care realizeaza anual afaceri mai mari de 10.000 de euro sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit.

acum 45 luni (25 Jun 2017)

Amendamentul a fost depus de deputatul USR Cristina Pruna, dupa ce anterior, in luna martie, si deputatii USR Claudiu Nasui si Cosette Chichirau au depus un proiect de lege de modificare in acelasi sens a legii cashback. Amendamentul pe care l-am propus creste pragul cifrei de afaceri peste care se aplica aceasta obligativitate de la 10 000 EUR la 50 000 EUR", a scris Pruna pe pagina sa de Facebook.

La inceputul acestui an a intrat in vigoare legea cashback, care obliga firmele care se ocupa cu comertul cu amanuntul si care realizeaza anual afaceri mai mari de 10.000 de euro sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit. De asemenea, legea obliga magazinele sa actioneze ca un bancomat si sa acorde clientilor un avans in numerar, care nu poate depasi 200 lei, la terminalele de plata. Aceasta tranzactie se asimileaza unei retrageri de numerar de la bancomat, iar comerciantii pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depasi 1% din valoarea avansului acordat.

Amendamentul depus de Pruna prevede ca numai firmele cu afaceri de 50.000 de euro sa fie supuse obligativitatii detinerii unui POS pentru plata cu cardul. Trebuie sa intelegem ca micii antreprenori sunt cei care sunt in masura sa isi stabileasca modelul de business pe care si-l doresc si nu statul", motiveaza Pruna amendamentul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro