Modestul orasel Harsova investeste in oina fara sa aiba insa o echipa

Modestul orasel Harsova investeste in oina fara sa aiba insa o echipa

Aproximativ 800.000 de euro, bani proveniti in mare parte dintr-o finantare europeana, sunt investiti in acest an pentru a realiza la Harsova toate conditiile necesare pentru echipa de oina a orasului. Asta pentru ca in Strategia de dezvoltare a orasului pentru perioada 2017-2025 se precizeaza ca apa potabila din oras depaseste de cel putin 2,5 ori nivelul minim de nitrati permis de lege. Se va achizitiona si un autocar pentru echipa de oina care inca nu exista, de 25-30 de locuri, contra sumei de 418.000 de lei.

acum 81 luni (27 Sep 2017)

Aproximativ 800.000 de euro, bani proveniti in mare parte dintr-o finantare europeana, sunt investiti in acest an pentru a realiza la Harsova toate conditiile necesare pentru echipa de oina a orasului. Harsova este un orasel din judetul Constanta, cu doar 9.700 de locuitori la recensamantul din anul 2011 si cu venituri proprii in acest an de zece milioane de lei. Aici, se modernizeaza pentru oina stadionul orasului, se refac vestiarele, s-a achizitionat un autocar si multe alte dotari destinate acestui sport considerat sportul traditional al Romaniei, asa cum este considerata oina. Opozantii primarului sustin, sub anonimat, ca proiectul este o oberatie pentru Harsova, in conditiile in care orasul nu are o echipa de oina, iar in localitate nu s-a jucat vreodata oina. Pentru toate aceste investitii se va cheltui minimum o suma de 790.000 de euro, cam 3,6 milioane de lei la cursul zilei al monedei europene. Asta in conditiile in care, locuitorii nu au toti canalizare acasa, apa potabila se mai opreste din cauza lucrarilor regiei judetene, iar numarul salariatilor din mediul privat este egal cu cel al asistatilor social, in jur de 650, conform datelor statistice.

Asa arata acum stadionul din Harsova Bani europeni Edilul Viorel Ionescu sare in apararea investitiei si sustine ca banii nu vin de la bugetul local, ci sunt bani europeni. Pentru ca este vorba de bani europeni care vin in oras", ne-a precizat acesta. Este vorba de un proiect transfrontalier, orasul Harsova a fost asociat cu localitatea bulgara Sheba (cele doua unitati administrative au impartit 1,5 milioane de euro, 790.000 de euro au ajuns in oraselul constantean), finantare acordata de Comisia Europeana in vederea cresterii sanatatii locuitorilor. Asa ca dupa oina, practicantii sportului se vor putea racori cu apa plina de nitrati din oras. Asta pentru ca in Strategia de dezvoltare a orasului pentru perioada 2017-2025 se precizeaza ca apa potabila din oras depaseste de ce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro