Mobilizare impresionanta la Paris pentru Ziua Nationala a Frantei si vizita lui Donald Trump

Mobilizare impresionanta la Paris pentru Ziua Nationala a Frantei si vizita lui Donald Trump

Emmanuel Macron, sotia sa Brigitte, Donald Trump si sotia sa Melania vor lua cina la restaurantul Jules Vernes, situat la al doilea nivel al Turnului Eiffel si care ofera clientilor o priveliste de neuitat asupra Parisului. Inainte de primirea sa oficiala de joi la Hotel National des Invalides, Donald Trump se va intalni cu militarii americani stationati la Paris.

acum 62 luni (12 Jul 2017)

Insa inaltul functionar francez da asigurari ca "toata lumea este mobilizata" pentru a asigura buna desfasurare a evenimentelor militare, culturale si artistice prevazute sa aiba loc de Ziua Nationala a Frantei, sarbatorita anual la 14 iulie, o zi cu dubla semnificatie: Caderea Bastiliei (14 iulie 1789) si reconcilierea natiunii (14 iulie 1790).

In total, 3.500 de politisti si jandarmi vor asigura paza la traditionala parada militara de pe Bulevardul Champs-Elysees. Acestia vor fi sustinuti de 2.500 de pompieri. De asemenea, intre 2.600 si 2.900 de politisti jandarmi vor fi mobilizati in alte zone importante ale Parisului.

Ca in fiecare an, statiile de metrou din jurul Champs-Elysees vor fi inchise, vehiculele parcate in perimetru retrase, iar circulatia interzisa incepand de la ora locala 06.30 (07.30, ora Romaniei). Donald Trump, servit cu homar albastru

Emmanuel Macron va asista la prima sa parada militara in calitate de presedinte alaturi de Donald Trump. Presedintele american a fost invitat la Paris pentru a marca o suta de ani de la intrarea Statelor Unite in Primul Razboi Mondial.

Potrivit AFP, Donald Trump va fi primit oficial la Hotel National des Invalides, un muzeu si necropola militara, joi, la ora locala 15.30 (16.30 ora Romaniei), de Emmanuel Macron. Ulterior, in jurul orei locale 16.30 (17.30), cei doi presedinti vor avea o intrevedere privata la Palatul Elysee, urmata de o sedinta intr-un cadru mai larg.

Macron si Trump isi vor incheia ziua de joi cu o cina oferita de cuplul prezidential francez in onoarea oaspetilor lor americani. Emmanuel Macron, sotia sa Brigitte, Donald Trump si sotia sa Melania vor lua cina la restaurantul Jules Vernes, situat la al doilea nivel al Turnului Eiffel si care ofera clientilor o priveliste de neuitat asupra Parisului.

Inainte de primirea sa oficiala de joi la Hotel National des Invalides, Donald Trump se va intalni cu militarii americani st... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro