Mobilizare emotionanta pentru salvarea studentei accidentate pe trotuar. "Salile centrului de transfuzie sunt inca pline"

Mobilizare emotionanta pentru salvarea studentei accidentate pe trotuar.

In ultimele trei zile, la Centrul de Transfuzie Sanguina Iasi s-au inregistrat peste 150 de potentiali donatori interesati sa salveze vietile celor din spitale. Cerasela T., in varsta de 22 de ani, studenta a Facultatii de Farmacie de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T.

acum 63 luni (15 Dec 2017)

In ultimele trei zile, la Centrul de Transfuzie Sanguina Iasi s-au inregistrat peste 150 de potentiali donatori interesati sa salveze vietile celor din spitale. Miercuri, joi si vineri la sediul centrului s-au prezentat cate 153, 160 si 173 de potentiali donatori, in conditiile in care, de obicei, se inregistreaza in jur de 80. Salile Centrului de Transfuzie sunt inca pline de cei care au inteles ca numai impreuna putem sa aducem zambete pe chipurile celor aflati in asteptarea unei picaturi de Viata.

Cresterea numarului de donatori inregistrati la centrul de transfuzie coincide cu apelul public al medicilor de la Spitalul "Sfantul Spiridon" care i-a indemnat pe ieseni sa contribuie la salvarea unei studente accidentata grav. Cerasela T., in varsta de 22 de ani, studenta a Facultatii de Farmacie de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T.

Tanara a fost acrosata de un autoturism proiectat pe trotuar dupa ce a intrat in coliziune cu un alt autovehicul. Studenta a fost prinsa intre autoturism si cladirea Clinicii III medicina interna de la Spitalul "Sfantul Spiridon". In urma impactului, victima a suferit o fractura de bazin, una de gamba stanga si o trauma abdominala. A necesitat transfuzii semnificative de sange pentru ca a pierdut sange in urma traumelor. Centrul de Transfuzii a asigurat necesarul, dar facem apel catre ieseni sa mearga sa doneze in continuare pentru ca sangele inseamna pentru astfel de cazuri sansa la salvare", preciza profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD, la o zi de la internarea pacientei.

Citeste si:

Accident grav in Harghita: Doi morti si mai multi raniti, dupa ce un microbuz s-a rasturnat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro