Moartea inimii poate fi prevenita. Ceaiuri-minune in lupta cu colesterolul "rau": anghinarea, un aliat redutabil
"Se vorbeste tot mai des de colesterolul bun si de colesterolul rau. Exista doua tipuri de colesterol: cel bun (HDL) si cel rau (LDL), iar acesta din urma are diverse cauze precum consumul de proteine animale, stres, lipsa exercitiilor fizice, greutatea, starea precara de sanatate, consumul de cafea, alcool si tutun. Se face o infuzie din jumatate de lingurita de planta (fie anghinare, fie rostopasca) la o cana de apa clocotita si se consuma cate o cana pe zi vreme de o luna.
"Se vorbeste tot mai des de colesterolul bun si de colesterolul rau. Exista doua tipuri de colesterol: cel bun (HDL) si cel rau (LDL), iar acesta din urma are diverse cauze precum consumul de proteine animale, stres, lipsa exercitiilor fizice, greutatea, starea precara de sanatate, consumul de cafea, alcool si tutun. Un nivel ridicat de colesterol in sange nu este nicidecum placut si nu ramane fara efecte asupra organismului uman.
Doar un medic specialist poate stabili, pe baza analizelor de sange, un nivel ridicat de colesterol rau. De asemenea, renuntarea la alcool, tutun si cafea au un impact foarte mare in scaderea colesterolului", spune Victor Verinceanu, medic de familie.
Frunzele, cea mai mare putere curativa
Ceaiul de anghinare si cel de rostopasca au un efect binecunoscut pentru scaderea colesterolului, iar metoda de preparare este foarte simpla. Se face o infuzie din jumatate de lingurita de planta (fie anghinare, fie rostopasca) la o cana de apa clocotita si se consuma cate o cana pe zi vreme de o luna. Anghinarea este o planta medicinala care se ocupa de chimia intregului organism si este un excelent detoxifiant. Ea a fost descoperita prima data ca avand efecte medicale de catre doctorul Furlenmeier care a observat scaderea colesterolului la persoanele ce consumau aceasta planta si sufereau de hipercolesterolemie (colesterol marit).
Anghinarea a fost studiata ulterior si de alti cercetatori, precum doctorul Jean Valnet care a observat efectele anghinarei asupra secretiei biliare, considerand aceasta planta a fi un puternic colagog (faciliteaza evacuarea sucului biliar in timpul digestiei).
Flavonoidele, remediu excelent
"Ceaiul verde si ceaiul negru sunt un remediu excelent pentru combaterea colesterolului datorita mai ales flavonoidelor ce intra in compozitia acestor plante si care protejeaza inima de diverse afectiuni.<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro