Moartea in spital a unui medic cu 60 de ani de experienta. Familia invoca infectii nosocomiale, sefii unitatii sanitare trag concluzia: "Nimeni nu e vinovat"

Moartea in spital a unui medic cu 60 de ani de experienta. Familia invoca infectii nosocomiale, sefii unitatii sanitare trag concluzia:

"Comisia a constatat ca medicul curant si echipele de la Ortopedie si din ATI care au avut grija de pacient nu au incalcat norme medicale si etice. Comisia de Etica s-a sesizat dupa ce medicul din Vaslui, internat cu fractura de col femural in luna noiembrie, a decedat la aproape doua saptamani de la internare.

acum 100 luni (9 Dec 2015)

Rezultatul anchetei interne de la Spitalul "Sf. Mai mult, Comisia de Etica a constatat ca decesul pacientului nu a fost determinat de o infectie nosocomiala. Rezultatul comisiei va fi inaintat in cursul zilei de azi Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Iasi.

"Comisia a constatat ca medicul curant si echipele de la Ortopedie si din ATI care au avut grija de pacient nu au incalcat norme medicale si etice. Pe de alta parte, dovezile paraclinice au aratat ca este vorba despre o infectie postoperatorie, nu infectie nosocomiala, in conditiile in care niciuna dintre clinicile mentionate nu au avut cazuri raportate anterior. Infectia pe care pacientul a dezvoltat-o nu se afla in relatie de cauzalitate cu decesul regretatului profesor", a declarat Diana Cimpoesu, purtator de cuvant al Spitalului "Sf.

Medicul a mai precizat ca, desi familia acuza spitalulul de posibilitatea unei infectii nosocomiale, rudele defunctului nu au fost de acord cu efectuarea necropsiei, prin care medicii legisti sa stabileasca motivul decesului.

Comisia de Etica s-a sesizat dupa ce medicul din Vaslui, internat cu fractura de col femural in luna noiembrie, a decedat la aproape doua saptamani de la internare.

Sotia defunctului a sesizat DSP si Colegiul Medicilor din Iasi (CMI) sustinand ca Constantin Anagnoste, in varsta de 90 de ani, si-a pierdut viata cand a facut soc septic in ATI. "Pacientul a avut o perioada de constipatie dupa operatie, i s-a facut clisma si dupa primele scaune aparute, ATI a luat proba si a depistat bacteria. Se poate activa dupa un soc, o operatie, un tratament care nu-i convine, un tratament cu antibiotic care nu-i convine deloc pentru ca deregleaza toata flora intestinala si atunci iese la iveala", a subliniat Mihaela Prelipcean, director medical al unitatii spitalicesti.

Citeste si:

Un medic ortoped operat de o fractura de col fem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro