Moartea cumplita a unei fete de 16 ani ucise de un infractor eliberat conditionat fiindca "a dat dovezi temeinice de indreptare"

Moartea cumplita a unei fete de 16 ani ucise de un infractor eliberat conditionat fiindca

Barbatul si-a batut joc de sansa data de Justitie si in termenul de incercare stabilit de instanta a comis noi infractiuni, de aceasta data de contrabanda. "Pedeapsa aplicata si-a atins scopul de reeducare si de prevenire a savarsirii de noi infractiuni", se arata in sentinta prin care Pantis a fost pus in libertate, la inceputul acestui an, cand barbatul mai avea de executat aproximativ 15 luni din pedeapsa dispusa de judecatori in 2013.

acum 50 luni (2 Sep 2016)

Raluca, o fata de 16 ani din satul timisean Iosif, avea tot viitorul in fata, dar viata ei a fost curmata brusc intr-o seara de la sfarsitul lunii august a acestui an. Tanara, care mergea pe marginea drumului alaturi de un prieten, a fost spulberata de o masina condusa de Mircea Mihai Pantis, care conducea baut si fara a detine permis de conducere. Ulterior, barbatul a fost retinut si arestat preventiv, fiind acuzat de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, fara permis si fuga de la locul accidentului.

Un document intrat in posesia "Adevarul", scoate la iveala faptul ca la data producerii accidentului, Mircea Mihai Pantis era in termenul de executare a pedepsei de trei ani si 10 luni de inchisoare la care a fost condamnat in anul 2013. Sentinta de eliberare conditionata nu a fost contestata de procurori.

Potrivit sentintei de eliberare conditionata intrate in posesia "Adevarul", Pantis a fost condamnat prima data in 2011, l 0 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducere fara permis. Barbatul si-a batut joc de sansa data de Justitie si in termenul de incercare stabilit de instanta a comis noi infractiuni, de aceasta data de contrabanda. Astfel, judecatorii i-au anulat suspendarea pedepsei initiale si l-au condamnat pe Pantis la 3 ani si 10 luni (1.400 de zile) de incuhisoare. Pentru a indeplini acest criteriu, barbatul avea nevoie de 933 de zile de detentie. Pana in 19 ianuarie 2016, Pantis a executat efectiv 805 zile si a castigat 132 de zile prin munca, astfel ca a adunat 937 de zile de inchisoare, care ii permiteau intrarea in comisia pentru eliberare conditionata. Instanta a constatat ca Pantis a indeplinit si acest criteriu, neavand nicio sanctiune si fiind recompensat de 10 ori. Judecatorii au recunoscut ca legislatia nu prevede in ce consta dovezile de indreptare si cum sa se manifeste indreptarea, astfel ca indeplinirea acestei conditii a ramas la aprecierea instantei, care a considerat-o o... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro